fredag 22 januari 2016

Puh! En milstolpe avklarad!

Igår satt jag bara och pluggade hela dagen (jaja, lite "svara på mail" och "prata med kollegor" hanns också med), förutom att jag tog mig iväg en sväng mitt på dagen och tog hundarna till veterinären. Vi har en häst-veterinär här i Skyttorp som också gör lite enklare grejer på hundar och katter. Skönt att slippa ta sig in till stan så fort det är något, så jag drog iväg ett mail i måndags och frågade om jag kunde komma på torsdagen och sade vad jag ville ha gjort. Fick ett mail tillbaka på tisdagen att jag var välkommen, så då var det bara att köra dit. Hon har en gullig liten mottagning ute i lagårdsbyggnaden på sin hästgård. Ingen kö, ingen väntan, ingen lång resträcka - perfekt!

Så nu har Bison också fått ett pass och bägge hundarna är rabiesvaccinerade! Skönt!

Firade det hela med årets första semla.... :-) Sedan var det att sätta sig och plugga igen och idag kl 09.00 klev jag in på KRAVs huvudkontor för de hade så snällt lovat att ställa upp som provvakter när jag skulle skriva det webbaserade provet i Djuromsorg vid slakt. Får väl erkänna att jag hade lite tenta-feber, men allt gick bra och jag blev godkänd på provet! Jag skrev för djurslagen nöt, får, gris, kyckling, kalkon, gås samt på djurskyddsansvar på slakterier.
 
Det godkända resultatet firade jag genom att ta mina stackars uttråkade hundar på en rejäl skogspromenad i det vackra vädret!

Bison sniffar runt....

Det är så fantastiskt fint ute just nu! Vackra motiv överallt....

Man känner verkligen hur bra man mår när man får vara ute!

Detta är dock typiskt Hetzer.... Så fort vi är i närheten av en väg, så vägrar hon gå i snön!

Och detta är typiskt Bison! Vägen ligger 1 meter ifrån henne och jag och Hetzer står på vägen, men Bison är minsann ute i snön!

Uppbökat.... Men inte av gris denna gång utan av rådjur!

På vägen hem åkte jag förbi "min" affär och hämtade upp dagens frukt- och grönt svinn till hönsen, så nu kommer hönsen få en rolig helg med en massa lördagsgodis! Tänk att det här bara skulle ha kastats annars! Mycket bättre att mina höns äter upp det! :-)

3 kommentarer:

Skogsmor sa...

Grattis till den godkända "tentan"!
I övrigt vackra bilder och go'a voffar som alltid :) <3

scottishmoments sa...

Nej, såna här inlägg är inte ok!! Får total abstinens efter både ett vackert vinterlandskap och framför allt... SEMLOR!! Det är semmeltider igen och nu börjar min semmelabstinen... (nej kan inte baka) Har en resa planerad till Sverige i Mars och nåde dem om de slutat sälja semlor då!!

Hehe. Kändes som jag blev hotfull. Var inte meningen. :)

Jenny sa...

Ja, vad vore februari utan semlor??? :-)