fredag 6 januari 2006

Tränat och varit i stallet

Skulle sköta eftermiddagsfodringen i stallet så då passade jag givetvis på att träna igenom elitlydnaden i ridhuset med Axa. Det gick bra, förutom att hon helt plötsligt fick för sig att smaka på vittringsapportpinnarna. Det har jag varit besparad från tidigare, men nu tyckte hon tydligen att de såg synnerligen goda ut? Hon tog ju rätt pinne varje gång, men på tävling spelar ju inte det någon roll - har hon smakat på en annan pinne är det ju 0. Lite väl hårt tycker jag. Om hunden nu utför momentet.... En 5:a kunde det ju i alla fall bli! Men men...

I stallet lullade det på... Fast lite roligt var det ner en person kom fram och tyckte det var så tråkigt att det slarvats med Castell i mellandagarna. Bl.a hade han inte fått ngt käk förra fredagen - varken till eftermiddagen eller kvällen! Det "roliga" var att jag hade varit ute hos Castell på fredagen och är väl medveten om att jag gjort i ordning käk åt honom. Och när jag åkte från stallet på eftermiddagen fodrade jag honom själv eftermiddagshö (och skrev det på vita tavlan i stallet så att den som fodrade kväll skulle veta att han fått). Lite snopen blev hon, när jag sade det till henne, och sedan kom hon fram till att hon måste ha blandat ihop dagarna... Undrar om hon hade sagt något till mig alls om hon vetat att jag hade haft fredagen? Tycker det var skönt att jag kunde dementera uppgifterna i alla fall.

Nä, nu ska jag kolla om min potatis är färdig. Hade tänkt gluffa i mig lax idag igen (köpte en megastor lax billigt och måste äta den innan den blir dålig).

2 kommentarer:

Anonym sa...

God laxsås=
- 1 burk lätt creme fraiche
- 1 liten burk röd stenbitsrom
- lite finhackad lök
- lite salt & peppar
Rör ihop - klart!

Eller den här=
- 1 limefrukt (eller citron)
- 2 kryddmått salt (= halv tesked)
- 1 liten vitlöksklyfta
- turkisk/grekisk naturell, avrunnen matlagningsyoghurt ca 3dl

Skrubba limen, riv skalet på rivjärn. Blanda ner rivskalet + 1-2 tsk limesaft + salt + pressad vitlöksklyfta i yoghurten.
Rör om och täck skålen med plastfolie. Ställ i kylskåpet ca 30 min. Sen kan du smaka av - behövs mer salt? Limesaft?
Isåfall har du i lite till och låt stå i kylskåp ytterligare ca 15 min. Klart!

KRYA PÅ DIG!!!!

Anonym sa...

Du kommer att utveckla gälar snart med all fisk som du petar i dig, puss.