lördag 23 maj 2009

Lördag eftermiddag

Solen sken på eftermiddagen så det blev en eftermiddag ute på tomten - skönt! Jag låg i solstolen och läste tidningen och fick en försmak av sommar..... Hundarna strosade runt och så fort de fick syn på grannens golden retriever så kastade jag ut godis på gräsmattan så att de inte skulle få för sig att vakta tomtgränsen. Det är ju lite annorlunda i år i och med att grannen har tagit bort sin 3 meter höga granhäck som tidigare gjorde att vi inte hade något öppet synfält mellan oss. Tack och lov har vi ju en egen häck runt tomten, men bitvis så syns det ganska bra över till deras tomt - och deras hund! Men med lite (läs: mycket) godiskastning så går det ganska bra!

Uffe njöt också av det fina vädret genom att damma av hängmattan!

Efter att ha läst ut tidningen så var det dags för att leka lite mer med hundarna! Jag hade ju fått en agilitytunnel när jag handlade hundfoder sist och nu skulle den invigas! Heinz sprang glatt igenom!

Axa hade inte heller några problem med tunneln...

Husse hade hängt upp en gren i ett träd och det gav Heinz lite besvär att få ner den igen...

När han väl fick ner den så började husse dra runt med den på gräsmattan - ömsom jagade Heinz grenen, ömsom jagade grenen Heinz!

Till Axa bestämde sig för att det var hennes gren och såg till att leken fick ett abrupt slut!

Sedan stod Axa och vaktade på grenen som vore den den heliga graalen!

Ve Heinz om han kom i närheten! Då fick han allt veta vad han hette! :-)

Heinz tyckte genast att denna nya lek var lika rolig som den tidigare så han snurrade runt Axa i åttor och höll på att reta gallfeber på henne!

Axa - en bestämd dam!

Efter ett par timmar på tomten så drog ett åskväder in över Svista så då var det bara att plocka ihop och gå in! Och lagom till att vi fått in allt så var ovädret förbi och solen sken igen! Typiskt.... Men nu är klockan över 7 på kvällen och det börjar bli lite småkyligt så det blir väl till att stanna inne resten av kvällen.

Måste bara ta med en bild på en hybridtulpan som vi har ute i trädgården - den har så fina färger!

Väl inne var det ju dags för hundarnas kvällsmat och Axa fick sin - i sedvanlig ordning - i aktivitetsbollen! Heinz fick träna på krypet innan han fick sitt "varsågod". Det är den största skillnaden mellan appellklassen och lägre klass - att träna in krypet. hittills fortskrider momentet som planerat på ett bra vis. Jag har redan anmält till en lägre tävling - vi får väl se om jag kommer med....

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Det är fantastiskt hur du håller på med hundarna!
Jag blir såååå imponerad!
Och husse hjälper till också! *pluspoäng*

Hmmm....Axa, får hon maten ur en boll??!! Hur länge dröjer det innan hon är mätt - 3 tim....?