lördag 14 februari 2009

Lilla Rytterne kyrkoruin

Jag och Heinz besökte Lilla Rytternes kyrkoruin i fredags. Kyrkan byggdes redan på 1200-talet och var i bruk till i början på 1800-talet och numera står det som är kvar av den och förfaller... Perfekt ställe att stanna och rasta hunden och träna lite "vardags-agility", dvs kommendera Heinz att klättra och klänga! :-)

En kollega till mig berättade att hon numera benämner det som att "göra en Jenny", när man är ute och kör och väljer att förlägga luncher och rastningspauser vid utflykstmål. Jag tycker det var lite kul att min blogg inspirerat till lite mer nyfikenhet på vad vi har för historiska platser, byggnader etc runt omkring i Sverige!

Heinz klättrar och klänger på murväggarna.

Min bilatlas är en aldrig sinande källa till utflyktsförslag när jag befinner mig ute på vägarna. Det är ju inte alltid man har tid att stanna och när man väl stannar har man inte alltid tid till att stanna så länge som man skulle önska, men hellre ett kort besök och få se eller läsa om något intressant, än att inte bry sig överhuvudtaget! Inte göra något annat än att ta sig från A till B....En liten film på ca 30 sekunder på Heinz och kyrkoruinen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Alla dina fantastiska bilder är en underbar inspiration!! För många!

Jag önskar jag kunde få följa med dig nån gång.....