söndag 1 februari 2009

Hundpromenad!

Stack iväg tidigt på förmiddagen. Enligt SMHI så skulle det vara växlande molnighet, men molntäcket låg som en tjock grå filt över hela himlen och detta foto illustrerar det närmsta vi kom att få uppleva solsken.... En liten reva i molntäcket där solen försökte pressa sig igenom, medan vi tog bilen ut till skogen. Men strunt samma! Jag och Uffe hade bestämt oss för att gå på en söndagspromenad - sol eller ingen sol!!!

Heinz hade givetvis sina klövjeväskor på sig och fick bära vårt fika för att träna inför framtida vandringar. Axa fick vara lös och utan packning.

Vi började med att följa en översnöad stig rakt ut i skogen. Av spåren att döma så verkade stigen frekvent använd av diverse älgar. Bitvis fick vi pulsa i snön, men på det stora hela är det så klent med snö att man definitivt inte kan åka några skidor så det var ju lika bra att vi promenerade.

Vi knallade på och ett tag var vi lite "halv-vilse", men till slut kom vi upp på vägen som vi hade kört ut i skogen på... Vid det här laget kände Uffe av sitt inflammerade knä, så vi vände åter tillbaka till bilen.

Vi tog en kopp kaffe och en smörgås medan hundarna fick springa runt lösa (men Axa stod mest och bevakade vårt fika - hon hade ju redan fått springa lös...). Heinz hade i alla fall ork kvar att studsa runt och försöka locka bort Axa från oss (vilket inte lyckades något vidare). Jag hade haft en svag förhoppning om att han skulle vara liiite tröttare eftersom han, förutom att bära klövjeväskorna, dragit mig konstant i hundförarbältet medan jag höll emot rejält. Men det är ju bra att han har bra flås!
När vi kom hem så var det bara att byta bandage på Axa för dels var hennes "skyddstrumpa" alldeles blöt och dels hade hon rispat upp svansen igen - jag förstår inte hur hon lyckas!! :-(
Nu ligger dock bägge hundarna och sover så de blev allt trötta i alla fall!

1 kommentar:

Anonym sa...

Va skönt det låter med fika ute och promenad å så!
Själv har jag stavgått i powertakt idag!:-)