söndag 1 mars 2009

Träna lydnad och agility, bygga sökbana och dra hundpulka...

Åkte ner till UBK och tränade lite lydnad och agility med Heinz. Det hade jag inte tänkt egentligen, men eftersom jag var först nere på klubben och hade ingen nyckel till tävlingsförrådet, så måste man ju fördriva tiden på något vis.... Heinz var i alla fall jätteduktig de ca 20 - 30 minuterna som vi tränade! Och det är ju bra.... att få träna igenom lydnaden på en riktig plan! Igår tränade jag t ex en del apportering inomhus, men det blir ju inte riktigt samma sak...

Anledningen till att jag var nere på UBK var i alla fall för att hämta upp en massa saker som behövdes för att bygga en sökbana. Idag sågs vi nämligen ett par stycken och byggde en sökbana till tävlingarna nästa helg. Det är jag som ska vara tävlingsledare i skogen så jag var så illa tvungen att pallra mig iväg, trots en hostig och snorig natt (ska eländet aldrig ge sig?). Heinz fick följa med och bygga sökbana, vilket han tyckte var skoj eftersom ytterligare två hundar fick fara omkring med honom ute i skogen, nämligen en springer spaniel-brud och Emmas lilla mallevalp!

Så medan en annan satte upp snitslar och släpade lådor så for Heinz omkring och roade sig på sitt håll! Tror inte han stod still många minuter under de ca 3 timmar det tog oss att fixa banan.

Heinz med springer spaniel.

Heinz leker med H' echo som är ca 10 - 12 veckor.

När jag kom hem så hade Uffe lagat rösti med stekt fläsk till mig - ljuvligt! Bara att sätta sig ner och äta.... Sedan var det ju dags att gå ut med nästa hund!Efter en så lång dag i skogen hade jag inte mycket till ork kvar så Axa fick bara gå en kortare promenad. Hon sprang dock lös hela tiden och grävde en drös med hål i jakt efter sork.... Heinz fick givetvis haka på igen och jag satte släden på honom. Sedan var jag så taskig att jag lade i två rejäla stubbar i pulkan så att den blev lite tung att dra. Efter sisådär två tredjedelar av promenaden så tröttnade Heinz på att släpa den tunga pulkan nere i diket och pulsa i den djupa snön, så då valde han frivilligt att gå uppe på vägen fast den var alldeles isig och det kom en del skrapljud från pulkan. Det känns bra, tycker jag.... Att han valde att gå själv uppe på vägen och att jag inte tvingade honom. Få se hur lång tid det tar innan han slutar att bry sig i om pulkan låter? Jag är inte oroad än - detta var ju bara tredje gången han drog en pulka någonsin!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka fina filmer!!!

Hasse e för himla söt när han leker med valpen - lägger sig ner och bjuder på sig själv!:-)

Valpisen ser ibland skräckblandat förtjust ut:-)))))

Och så härligt att komma hem till en sån duktig 'köksgube' också!
Värd en kram han me!