tisdag 14 februari 2006

USCH! För vissa människor!

Såg på nyheterna att en familj skulle vräkas för att sonen spelat piano hemma i lägenheten... Så som det lät på nyheterna (intervju med hyresvärden) så hade någon granne klagat och då hade hyresvärden bestämt sig för att vräka dem! Ingen undersökning hade vidtagits huruvida de hade spelat på konstiga tider, hur högt decibel pianoklinkandet kommit upp i och enligt familjen själv så hade klagomålen inte förts fram till dem!

Om det är på det viset så är det ju skandal! Att vräka någon på så lösa grunder... FY! Tänk när man bodde i lägenhet om hyresvärden kom en dag och sade att man var vräkt pga t ex ens hund hade skällt och stört grannarna? Och man vet inte ens att hunden skäller när den är ensam hemma? Eller om det är så att man är hemma mycket och VET att ens hund inte skäller mer än kanske en kort period varannan vecka när det ringer på dörren, men att någon gnällig hundhatare har ringt till hyresvärden och så blir man vräkt utan prövning! Vilket skräcksamhälle...

Och hur kommer det sig att vissa hyresvärdar tycks kunna vräka folk hur lättvindigt som helst medan andra aldrig tycks bli av med folk, trots att de är dokumenterat störande och kanske t.om våldsamma???

Inga kommentarer: