onsdag 1 februari 2006

Kalla Fakta om djurskydd...

Usch, det var inga trevliga bilder... Eller uppgifter! Själv har jag ju varit på en hel del slakterier, men aldrig sett något dylikt. Betvivlar dock inte att det sker....Tvärtom! Jag har sett vissa av bilderna förr, i andra sammanhang. Men vissa saker de sade i programmet var ju helt fel. Som att Jan-Erik skulle fått bort elpåfösarna. Det finns väl knappt ett slakteri utan elpåfösare? Och det är ju inte förbjudet... Fast det står i lagstiftningen att man bara får applicera det "enstaka'", eller någon liknande formulering.

Jag var "nästan" omnämnd i programmet. De promille som polisanmält vid inspektioner 2004.... Jag är med där! Fast jag tycker det är att göra det enkelt för sig om man säger att en djurskyddsinspektör är duktig för att den polisanmäler... Jag tycker en djurskyddsinspektör är duktig om den kan se till att djuren har det bättre och jag tror inte altid polisanmälan är det bästa.... Och man måste passa sig hur man skriver när man polisanmäler så att man inte blir "bakbunden" att agera sedan. För det kan bli så att om man polisanmäler en sak så kan man inte t ex förelägga någon vid vite att åtgärda det hela.

Jag tyckte det var tråkigt att höra att inspektören i Luleå föranmälde sitt besök efter att ha fått in en anmälan om djurplågeri. Jag åkte alltid oanmält och inom kort tid för att om anmälan är sann så ska inte djurägaren hinna gömma undan bevis.

1 kommentar:

Anonym sa...

Såg inte programmet - blir så upprörd på djurmisshandel....
Såg i trailern att ~24000(!) djur dör varje år under transport...i Sverige!
Förfärligt!