söndag 15 augusti 2010

Projekt hönshus, del I

Jag har varit sugen på att skaffa höns ett bra tag men inte gillat att binda mig vid ett nytt djurslag.... Men så drabbades även Uffe av höns-intresse så då bestämde vi oss för att bygga om det gamla utedasset till hönshus!

Vi har ju haft en del jobb framför oss som ni kan se....

Det var oisolerat, fanns delvis inget golv och gliporna i väggarna var vida som Norges kalfjäll! Dock fanns det el utdraget så vi har belysning.
När jag kom hem från Norge var det dags att sätta igång.... Vi har inte precis jobbat ihjäl oss, eftersom vi inte planerar att sätta in några höns förrän till nästa vår, så vi har kunnat njuta av att vara lediga också! Vi har jobbat några timmar på morgonen och sedan slappat på tomten (eller tränat hund). Lite avbräck i form av begravningar och sökläger har ju också varit..... Men nu börjar det arta sig!

Väggar, innerdörr och golv har kommit på plats...........


Det mesta är färdigisolerat. Gödselbingen får fortsätta vara just det..... Fast till höns istället för människor!

Så här ser det ut när man kommer inifrån logen och ska gå in till hönsen. Vi brydde oss inte om några fancy väggar åt det hållet, utan smällde bara på isolering.
Men visst, det är sista dagen på semestern idag så vi kommer ha en del att pyssla med i vinter också.... Täta springor, lägga plastmattor, måla och fixa inredning såsom sittpinnar och reden.... Men framåt maj nästa år ska allt vara klart och små dunbollar studsa runt på gräsmattan!

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Va duktiga ni har varit!
Men inte kan det väl vara så tidskrävande att spika på en målad spånplatta eller nåt framför isoleringen....? Nu ser det vääääldigt inbjudande ut för råttor och möss att bygga bo i.....t ex

Jenny sa...

Det har du rätt i..... Vi får väl slå på ett par spånskivor där med!