torsdag 26 november 2009

I dessa sviniga tider.....

....med rapporter om vanvårdade svenska grisar som inte får böka utan bara står på ett skitigt betonggolv....... Så kan jag ju tipsa om några av de blogginlägg jag gjort under de år som gått.

http://dobermania.blogspot.com/2009/03/antligen-fredag.html

http://dobermania.blogspot.com/2009/03/idag-fyller-heinz-2-ar.html

http://dobermania.blogspot.com/2009/03/fy-vad-svinigt.html

http://dobermania.blogspot.com/2008/05/betesslpp.html

http://dobermania.blogspot.com/2006/07/grisar-p-grnbete.html

Något jag funderade på.... När nyheten först släpptes om de vanvårdade grisarna så skulle en grisuppfödare vara med i TV och visa på att det inte alls var så farligt..... Den grisuppfödaren hade smågrisproduktion... Undrar om det hade sett lika trevligt ut om de hade filmat på de ställen där de föder upp hans smågrisar till slaktsvin?

För övrigt måste jag säga att jag har varit runt i rätt många grisstallar (allt är relativt förstås) och jag har aldrig sett sådana bilder som var på den där Djurrättsalliansfilmen...... Jag har inte sett så skitiga grisar eller några grisar som äter på döda djur som ligger kvar i boxarna..... Jag har inte sett döda djur i några boxar överhuvudtaget - om en gris dör tar man ju bort den direkt! De som filmade måste ju ha sprungit på rena vanvårdsfall! Det som jag däremot upplever som vanligt förekommande är att det är klent med strö. Och - som sagts - hur naturligt kan en gris leva på någon kvadratmeter betonggolv? Men det sistnämnda är ju tillåtet enligt svensk djurskyddslag.

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Kollar du såna där "vanliga" grisgårdar också??
Jag trodde du bara var på KRAV-gårdar....?

Jenny sa...

Det händer att jag är på "vanliga grisgårdar" också.