måndag 23 november 2009

Vandring på Bohusleden

Kom över till Annika på lördag morgon och efter en liten husesyn och en kopp kaffe så bar det av ut i skogen! Efter att ha varit ruskväder i X antal dagar på raken så hade vi tursamt nog lyckats pricka in en dag som åtminstone började med solsken - härligt!!Annika bor ju precis vid Bohusleden så det tog bara någon minut innan vi var där.... Det
var en rätt kuperad sträcka där det gick bitvis kraftigt uppåt (och sedermera nedåt) och det vimlade av små sjöar... Me like!!!Cobra och Heinz lekte som dårar i säkert uppemot 1 timme innan de slog av på tempot (och började leka mer periodvis med pauser emellan...)....


En flotte? Den måste man genast miljöträna Annika och hundarna på..... :-)Annika försöker ta kort på mig och märker inte ens att Cobran håller på att dra till sig hela godispåsen ur hennes jackficka!!!


En bit av leden gick längs med en grusväg - rätt skönt avbrott från allt "upp och ned och upp igen".Utanför klippan stupar det sisådär 30 meter ned i sjön..... Givetvis höll Heinz nästan på att trilla ned, men det avlöpte bra. Fast Annika höll nästan på att få en hjärtinfarkt när hon såg det.... Själv stod jag med ryggen till och märkte ingenting och lika glad för det var jag! Ingen av oss hade sett att det var ett sådant bråddjup där - annars hade hundarna givetvis inte fått gå i närheten överhuvudtaget!


Det var lite blött i markerna.... Tack och lov höll mina älskade Lundhags vattnet stången och jag var helt torrskodd hela vandringen igenom.


Blött, blött, blött..... Trevligt nog var leden delvis spångad. Sorgligt nog var det så mycket vatten att spängerna var dränkta (med påföljden att de blev snorhala....)


Ett ravinliknande parti på Bohusleden.


Som sagt, det var ganska brant.....


Och det var inte alltid lätt att ta sig fram! Fast i det här fallet var det inte Bohusleden som var hindret för framkomligheten!!!


2 busiga syskon i full galopp uppför backen - undrar hur mycket motion de fick denna dag?

Här fick vi hjälp av rep för att inte trilla ned från stigen och få oss ett oönskat bad......
Vi gick större delen av dagen men såg - tyvärr - inga spår efter en endaste liten varg..... Däremot såg vi vid ett flertal tillfällen någon konstig bajs som vi undrade vad det var för art som hade lämnat det efter sig. Försökte googla på olika djurbajs på kvällen, men hittade inget som verkade stämma..... Hmmm... Får leta vidare en annan dag!
Annika har ju också en bastu så ett par timmar på kvällen gick åt till att noggrannt undersöka dess funktion ingående.... *s* Mycket skönt efter en lång, lerig och blöt vandring! Jag vill också ha en bastu.... *snyft snyft*

3 kommentarer:

Skogsmor sa...

Wow!!! Vilken promenad!!!!!!!
Så vackert! och så kul det måste ha varit för voffsen!:-)
Urfina bilder på underbart landskap.

Anonym sa...

Verkar ha varit en härlig dag!
Om du kommer hit skall vi ta dig på en tur runt klipporna på höga kusten. Det är också häftigt.

Laine

Jenny sa...

Jag har haft i bakhuvudet i ett par år nu att jag ska vandra några etapper på Höga Kusten-leden så jag kan nog komma att ta dig på orden, Laine! :-)