måndag 9 november 2009

Skara med omnejd

Några bilder från Skara med omnejd, där jag nu befinner mig.... Heinz och jag har varit på promenad i stan och undersökt hur många statyer man kan klättra på och balansera på.... Mja, inte jag då.... Jag bara dokumenterar det Heinz gör!

Heinz hälsar på husse.....

Japp! Varghannen hette Ulf! :-)
När jag kom hem igen så slog jag givetvis upp skulptören Lenny Clarhäll på Wikipedia och Google och upptäckte då något mycket intressant.... Dels så bodde och verkade han i Hölö, vilket ju nästan är "hemma" men det jag mest blev förvånad över var att det är han som har utformat den där konstiga grejen som stor på en höjd utanför Uppsala! Som jag har funderat på vad det ska vara... Något som har med ett flygplan att göra då flygplatsen ligger alldeles bredvid? Eller är det verktyget korp? Enligt Lenny Clarhälls hemsida så är det ett "tecken". Det har i och för sig inte gjort mig klokare, men nu kan jag ju släppa tanken på verktyg i alla fall.... Länk till skulpturen jag funderat på: http://www.clarhall.nu/off_uppdrag/big/tecken.html
Inte långt från domkyrkan i Skara finns denna vägvisare.... Zeven är liten stad i Tyskland. Suolahti kan ni nog räkna ut i vilket land det ligger.... Egilsstadir är givetvis på Island. Man undrar ju varför de har valt dessa små "okända hålor" till sin vägvisare? De kanske är vänskapsorter eller nå´t med Skara? Hmmmm.....

Skara domkyrka har anor från 1000-talet. Under åren 1809-1810 försågs Domkyrkan med platta torn och man tyckte då att de liknade ett par byxor. Därefter kallades tornen "Skara byxor", ett uttryck som lever kvar än i dag, trots att tornen ändrat utseende.
Den här bilden är tagen mellan Falköping och Vartofta. Det är himla vackert i Västra Götaland.... Klicka gärna på bilden och titta på den i lite större storlek - min lilla kamera och det lilla fotoformatet gör verkligen inte landskapet rättvisa!

Jag var och besökte en producent i trakten och såg då hur hans gräsmatta såg ut.... Snacka om mullvadshål..... Ens egna sorkhål i gräsmattan känns plötsligt som petitesser.... Fast de var förvisso petitesser sedan tidigare - en hord med galopperande kossor genom trädgården gör värre hål än vad sorkarna gör - jag lovar! :-)

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Så vackert! Och kul att följa med runt i Sverige:-)

Anonym sa...

Fina IPO-spårmarker.

Laine