onsdag 14 mars 2007

Angående GMO....

Man får tycka vad man vill om GMO.... Huruvida man tror att det är bra, revolutionerande, enorm potential, livsfarligt, riskfyllt etc etc Men HUR kan det komma sig att vår regering och även EU-gubbarna tycker det är ok att ge tillstånd till en gröda där endast det företag som tjänar på grödan har gjort undersökningar på om det är ofarligt eller inte???? Ska vi nu börja lita på tobaksbolagen igen? "Smoke Camel, because doctors want taste and flavour too...."? Har vi inte kommit längre?

Den genmodifierade majsen MON 863 som nyligen tilläts som livsmedel inom EU
borde omedelbart förbjudas. Det hävdar det ansedda franska vetenskapsrådet
CRII-GEN, som gjort den enda oberoende analysen av kemikoncernen Monsantos
testdata. När den Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) stämplade Monsantos genmodifierade majs som säker hade experterna enbart granskat Monsantos egna slutsatser av testerna på råttor. Men för första gången har nu ett oberoende organ gjort en helt självständig analys av de data som ligger till grund för Monsantos ansökan om att få sälja genmajsen i EU.

- Våra fynd är mer än tillräckliga för att begära ett omedelbart förbud mot MON 863 och alla dess hybrider som föda, både för djur och människor, säger professor Gilles-Eric Séralini, ordförande i CRII-GEN:s vetenskapliga råd.

Svenska Dagbladet

1 kommentar:

Anonym sa...

Ibland (ganska ofta!) undrar man vart mänskligheten är på väg?
Det var kvällens filosofiska utläggning:-)

Men.......nog är det ganska otäckt....om man tänker efter.