lördag 29 september 2012

Lugn hemmakväll, skogspromenader och shopping!

I går kväll gjorde jag inte många knop.... Uffe lagade jättegoda pepparstekar och sedan satt vi mest i soffan och snackade skit och drack vin. Ute vräkte regnet ner..... Heinz sov förnöjsamt, men givetvis inte Hetzer! Så hon fick leka med sin älskade gris!

Vilka lurar den tjejen har.... :-D

Sååå sööööt!

Och lagom uppkäftig!

När Hetzer blir uttråkad springer hon och hämtar sin gris och så kommer hon och kör fram den emot en..... -"Lek nu då!!!"

Om man ignorerar henne så kör hon in den lite hårdare......

Och fortsätter man ignorera så får man den till slut mitt i plytet! :-)

Många roliga bilder på Hetzer och grisen blev det......

Pipen är helt slut nu på denna grisen och det är ett stort hål i den andra grisen, så den måste kastas....
  
En glad skit!

En superglad skit!

Sugen på en....gris?

High five! 

Mys med husse


Krokus undrar vad som pågår?

Idag regnade det igen. Ska det aldrig sluta? Tror det här året går till historien som Sveriges tråk-blötaste år! Tog i alla fall doggzen på promenad ut i skogen. Ovan är det Hetzer som gör lekinviter till Heinz. Heinz hade nog gärna varit med och lekt, men han får fortfarande gå i koppel.

Så Hetzer fick klättra och klänga istället för att leka med Heinz. Det är ett kalhygge på andra sidan vägen. Det är ganska bra att gå där för Heinz tvingas lyfta ordentligt på benen och använda sitt dassiga knä! Stubbåker är också bra att gå i.... Samma effekt!

Heinz i koppel. Hetzer ute och klänger i periferin....

Efter att ha varit ute med dem så fick bägge hundarna bada! Det var de mindre roade av (men det är ju alltid skönt att bli skrubbad med handduk efteråt!). De fick bada helt enkelt för att det är så djävulskt mycket med fästingar i den skogen som vi var. Jag avskyr fästingar! Och sedan drog jag och Uffe till IKEA. Japp! Jag fick med mig husse till IKEA.... Men det var inte så spännande som det lät, vi var bara in och handlade lite flyttkartonger inför flytten. Sedan drog vi raskt därifrån.... På vägen hem åkte vi förbi Willys och Arken Zoo! Så då måste man ju shoppa något roligt - till hundarna! :-)


Så de fick en ny sådan där godisautomat att leka med! Hetzer fattade den på nolltid, men Heinz tyckte den var lite besvärlig! Tyvärr så används de där leksakerna inte så jätteofta eftersom det tar längre tid att ladda dem med godis än vad det tar för hundarna att lösa uppgiften.... :-(

Så i längden så kommer den gamla hederliga bollen användas! Min aktivitetsboll (den som Heinz har i munnen på bilden ovan) är världens bästa! Jag älskar den eftersom man enkelt skruvar i sär den och vräker i hela hundens matportion in i bollen! på det viset får de verkligen jobba för maten! Om det bara gick att ställa in svårigheten att få ut kulorna igen så vore den helt perfekt! Nu håller jag på att tejpa igen hålen med silvertejp. Tyvärr så sliter Heinz loss silvertejpen - han vill inte jobba lika länge som jag vill att han ska...!

Men det är ju kul med lite omväxling och av någon anledning så tyckte Hetzer att den nya leksaken var fantastiskt rolig medan Heinz föredrog den gamla invanda. Kan iofs bero på att jag laddade den nya med Heinz mat och den gamla med Hetzers.... *suck*

2 kommentarer:

Anonym sa...

ja, eller kanske "Talk to the paw" XD

Skogsmor sa...

Vilka härliga bilder på voffsen!:-)
Mysigt inlägg på bloggen!