onsdag 15 april 2009

Varning för bedrägeri!

På sistone har ett mysko nummer dykt upp på min telefondisplay.... Nummer 0914 521870. Både jag och Uffe har vägrat att svara eftersom vi hade i bakhuvudet att det var något i tidningarna för ett tag sedan om en bedrägerifirma och efter en snabb googling på numret så dyker följande information upp:

Megafon.Telemarketing Costa Del Sol SL Calle S N20 21 29649Miljas-Costa,Malaga.

(Mysko att ett nummer som ser ut som det borde härröra från Norrland, kommer från Malaga.....)

VARNING! Det här är ett företag som försöker lura dig på pengar,OBS ring inte och svara inte om du får det här numret när det ringer dig. SVARA inte. RING INTE TILLBAKA så slipper du en räkning på 1 par tusen kr. Bara för att du svarade eller för att du ringde tillbaka.

Så nu har jag varnat er också.... Som läser det här! För vi har blivit uppringda av det här numret säkert 10 gånger under de senaste 2-3 veckorna. Man får ju ångest för att man ska svara "av bara farten" någon dag och åka på en telefonräkning som heter duga.... HUVA! Om någon vet hur man kan spärra numret från att ringa upp överhuvudtaget - så får ni gärna maila det till mig!

Länk för den som vill läsa mer (läs vad folk har för kommentarer om numret....): http://www.vemringde.se/index.php?q=0914521870

11 kommentarer:

Skogsmor sa...

Men blääääää!
Hur gör alla vi som inte har nummerpresentatör????????

Jenny sa...

Ni får skaffa en....

Anonym sa...

Tur man har kontantkort ^^

Jenny sa...

Fast de ringer ju på den fasta luren..... :-( Men den går väl kanske att spärra när den nått upp till en viss summa...?

Anonym sa...

Blev uppringd idag av nämnda nummer, men svarade inte. Dock har vi automatisk tel.svarare. Vad händer då tro???

Anonym sa...

Det finns väll ingen som kan ta betalt för att man svarar i telefonen!? Sen är det väll en sak om man är nyfiken och ringer upp men ingen ringer en försäljare eller dyl. frivilligt eller?

Anonym sa...

konstigt att inte telia kan stoppa sånt här, de ringer även från ett +49 nummer.... tyskland!!
dom varvara varannan ggr. ungefär, flera ggr i dag. jag bara avstyr.

david sa...

det dära nummret har ringt mig :S så jävla irriterande, ringde nyss faktist jag svarade och dom la på :S har kontantkort som tur är^^

Anonym sa...

Du får anmäla dig till NIX och Även n kågot som heter NOX så slipper du undersökningar samt säljare..ringer exempelvis det här spanska nummret dig igen så kan DU koppla det automatsikt till NOX som ställer dom mot väggen...PINSAMT för den som ringt..;)

Anonym sa...

Vill ni att dom skall sluta så finns bara ett sätt. Kontakta styreleder för företaget Glenn Kihle, Myrullvegen 14 3735 Skien Norge. Hem tel: 4746667946 el mob 95111985 alt 2531754. Är han spydig så bara fortsätt ring tills han har tid, betala med samma medicin. Jag har blivit av med dom helt och hållet. Lycka till!

Anonym sa...

Blev just utsatt för detta själv. Här kan vi få hjälp. http://www.etiskaradet.se/

MVH
Fredde