torsdag 9 april 2009

Vårkänslor m.m....

Igår gick jag upp klockan 4 på morgonen för att klockan halv fem befinna mig i bilen med riktning Mariestad... Väl i Mariestad (kl 8 på morgonen) mötte jag upp en kollega för vidare transport till trakterna runt Falköping och ett led i min utbildning till att bli Sigill-revisor. Jag kan lugnt påstå att våren kommit lite längre i västra Götaland än det gjort här hemma (även om jag sett min första tussilago!).

Det blev en intensiv dag (lunch först kl 15.30 - hamburgare på Statoil...) och viv var inte klara förrän vid halv sju på kvällen. Sedan var det bara att bila hem igen och jag var inte hemma förrän halv elva på kvällen igen. Så med det digra schemat blev det inte av att hinna stanna till och titta på trandansen vid Hornborgasjön - men en dag så..... Det verkar vara en fantastisk syn!
Heinz fick inte följa med eftersom jag inte skulle ha tid med honom, så han fick vara hos Lyra. Axa var hemma med husse.

Men våren har även Uppsala i ett fast grepp och även kvigorna har fått vårkänslor.... Tjuren (som befann sig i hagen) gjorde dock inte många knop.... Det är två brudar som rider på varandra på bilden! *s*

Axa har också vårkänslor...? Mja... Hon tigger bara om att få en boll på promenaden.... Men det blev en kul bild!

Heinz är så snäll.... Han letar reda på alla möss som inte överlevt vintern och apporterar dem till matte..... Men hellre det än att han äter upp dem! För det gör han om jag inte byter mot en godis istället....

Heinz - den snusande musjägaren!

Krokus och Heinz bjöd på underhållning idag när jag satt på kontoret. Tack och lov var det bara halvdag idag eftersom det är skärtorsdag så jag behövde bara jobba till klockan 12.....

Krokus, ja... Vad ska man säga! Han ser ut som en sumobrottare! En blind, snedsvansad sumobrottare... Jag tror jag måtte ha Sveriges fulaste katt... Förutom brorsans, då!

I tisdags skulle jag lämna in en tjänstebil på verkstaden eftersom två dörrar skulle bytas ut efter en smäll. Verkstaden vägrade ta emot bilen om den inte var rentvättad och jag frågade extra om jag skulle kunna köra den i en biltvätt, varvid jag fick ett "det var inga problem" till svar....

Klara av en biltvätt - pyttsan! Det forsade in vatten genom baksätesdörren! Så verkstaden fick lova att parkera den inomhus med en fläkt så den skulle torka upp..... Så kan det också gå! Tack och lov så var det inte min bil, så min fina, vita Fååårrrd var den jag använde mig av när jag skulle ta mig till Mariestad på onsdagen.

En liten film tagen idag....
Just nu sitter jag och bloggar och tittar på ett program om häxbränningar med Jan Guillou - intressant. Ska alldeles strax hoppa in i duschen (blev ju inte precis någon dusch igår med den mastiga tidsplanen och i morse sov jag så länge det bara gick - jag hade telefoninfo så jag var ju tvungen att vara på plats på kontoret i tid). Imorgon ska jag och Emilia njuta av en ledig långfredag med en utflykt till Gräsö och Öregrund.

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Vilken rolig film!
Heinz e ju bara för mycket.....:-)
E du säker på att han är en hund?! Jag tycker han är så mänskligt barnslig......

Och Krokus är INTE en ful katt - han är alldeles underbar!

Jag har aldrig hört talas om Svenskt Sigill!? Läste lite på länken.
Är inte KRAV nog....?

Jenny sa...

Svensktsigill har inget med ekologiskt eller KRAV att göra... Det är ett helt eget regelverk som ska ha en 3:e partscertifiering - dvs mig!