torsdag 20 september 2007

Just hemkommen

Har precis kommit hem efter att ha spenderat ett par timmar på brukshundklubben. När jag kom ner till klubben så var det ingen där så då passade jag på att träna det lilla som Heinz har lärt sig vid det här laget. Sedan fick han öva på att "stanna kvar" medan jag tränade Axa lite grann. Jag skickade Axa till konen och kastade en boll som belöning och Heinz var jätteduktig på att sitta still! Sedan fick han även sitta kvar när jag kastade bollen precis förbi honom och han fick gå och hämta den först efter att ha tagit ögonkontakt med mig - det gjorde han också galant!

Just när jag började tänka att "det här går ju lätt som en plätt" så började det trilla in en massa kursare och deras hundar.... Då var ingenting lätt längre, så då övergick jag till att träna på att vara lugn och tyst fast det vimlade av folk och fä runt omkring. Det gick ganska bra det med så efter ett tag så gick jag och Therese iväg till uppletanderutan där jag och Heinz vallade rutan och lade ut föremål till Zatoya. Heinz såg så sugen ut, så efter att Therese var klar så fick hon lägga ut ett föremål åt oss och Heinz fixade att leta rätt på det och att överlämna den gamla handsken i handen! Så då skickade jag ut Therese en gång till och denna gång for han klockrent 50 meter ut och letade tills han hittade handsken igen! Kul, kul!

Hade först inte tänkt köra något uppletande med Axa för nu när svullnaden i huvudet gått ner så har hon lyckats bli halt på vänster framben. Inte så att hon hoppar på tre ben, men det syns att hon markerar. Hon såg dock så ledsen ut när jag satte henne i bilen att jag bara inte kunde förmå mig till att åka hem utan att hon fått springa en vända i alla fall...... Då hade det hunnit börja regna ganska så bra också, men men.... När Axa förstod att det var hennes tur så blev hon så lycklig att lite regn gjorde ingenting. Det kanske inte var det bästa för hennes vänstra framben, men Axa struntade fullkomligt i det just då..... Så då fick hon också leta upp en liten handske!

Nä, nu ska jag sätta mig ner och se till att få in en inlämningsuppgift till skolan. Lika bra att sätta igång så att manblir klar någon gång och kan få gå och lägga sig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Voffisarna är så duktiga!!!!
För att inte tala om deras matte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Jaså, du blev kvar en stund till :-)
Tack för bra träning!
/Therese & Zatoya