söndag 30 september 2007

En tripp till skåne...

Hakade på Sussie ner till Skåne för att vara medhjälpare när hon skulle titta på en häst som hon var intresserad av att köpa. Om allt var som det skulle så skulle vi ta med honom i en släpa upp till Södertälje på direkten. Air Born - Abbe - var en kanon-go häst som jag tyckte mycket om direkt från början! Det hör inte till vanligheterna när det gäller mig, men så var det i det här fallet!

Sussie var nöjd efter provridturen, så det bar iväg till en veterinärklinik i närheten för att kolla att han var helt frisk. Med tanke på tidigare hästar så ville Sussie att han skulle vara genomröntgad också och det var lite nervösa minuter innan plåtarna var framkallade.... Turligt nog så fanns det ingenting att anmärka på, så då var saken klar och det enda som återstod var kontraktskrivning och betalning!

När det var avklarat så åkte vi iväg till Flyinge och tittade på när OS-världsmästarinnan i dressyr - Anky van Grunsven - höll en clinic. Efteråt stannade hon kvar ett tag och skrev autografer och svarade på frågor. Det var intressant att se och höra henne, även om jag trodde att hon skulle nämna något om de metoder som gjort henne så kontroversiell.... Men det gjorde hon inte!
Vi övernattade på vandrarhemmet "Villa Thalassa" som låg väldigt fint alldeles vid havet i Helsingborg och man kunde se hela vägen över till Danmark. Eftersom vi åkte ner till Skåne under natten till fredagen så var man ju rätt trött nu när det var sent på fredag kväll, så jag sov som en klubbad säl! Spelade ingen roll att det stormade och regnade kraftigt större delen av natten (något som höll stackars Sussie vaken...).

Dan därpå var det fint väder på morgonen och vi tog en liten rundvandring runt Villa Thalassa och beundrade bl a deras vackra träd-allé!

Givetvis måste man även gå ner till havet och spatsera lite! Det är Danmark som syns i bakgrunden.


Tog även en liten sväng förbi det här charmiga huset och blev förföljda av ankor som inte var ett dugg skygga - kan tänka att de är vana vid att folk matar dem med bröd....

Man måste ju även ta tillfället i akt att promenera runt lite i en vacker bok-skog när tillfälle ges!!

Men sedan var det dags att hämta upp Abbe för vidare transport till Mälardalsregionen!
Kom fram till stallet vid 18-rycket på kvällen och efter diverse strul så lyckades jag ta mig ombord på tåget för vidare transport till Uppsala vid 20-tiden. Kom väl hem runt 22 och då hade en rejäl förkylning börjat smyga sig på.... Idag har jag redigt ont i halsen och blir ofantligt trött bara jag går ut på tomten med doggzen... Blir en slö dag idag.... Ska strax dra iväg och köpa pizza - lagom ansträngande matlagning idag!
2 kommentarer:

Schultzberg sa...

En del har haft det roligt medans jag satt hemma å luktade på hundarna ;)

Anonym sa...

Undrade just vart hundarna varit......men nu vet jag!:-)
Förr eller senare kom belöningen, Uffe:-)

Vackra bilder!!!!