torsdag 30 augusti 2007

Sätra brunn

Åkte till Sätra brunn med jobbet på ett tvådagars-möte. Hade med mig Axa och passade givetvis på att promenera runt lite i omgivningarna. Som synes ovan hade de ett fint litet fik med tillhörande kryddgård. Fast vädret var så kallt att det inte direkt inbjöd till att sätta sig ute och ta en fika och avnjuta trädgården, precis....

Sätra brunn är som ett helt samhälle med en massa hus, det är inte bara en stor huvudbyggnad. För den som är road av sådant kan man bada i en pool med 34-gradigt vatten eller välja mellan en massa olika spa-behandlingar. Själv nöjde jag mig med att gå runt och titta på alla gamla hus ihop med Axa.... Tur att man har enkla nöjen! Blir billigare så....

Restaurangen vi åt på hade en härlig uteservering, men som sagt, vädret gjorde att man satt inne.... Det var förvisso fint inomhus också, så man behövde ju inte sörja särdeles!


Detta är brunnspaviljongen.



Man har "druckit brunn" på Sätra brunn sedan år 1700 för att "bli friska, starka och kloka". Självklart såg jag till att Axa fick ta sig en redig slurk!!!!! Man vet ju aldrig.... *s*

På kvällen träffades "stänkar-gänget" för att skvallra och ha allmänt roligt ihop. Det är ju inte så ofta vi ses, så det gäller att passa på! Axa var givetvis med, men hon var inte så road av tillställningen som synes. Vi drack ju inget som hon var intresserad av att ha, så då kunde man ju lika gärna sova, tänkte hon nog.....

Den andra dagen avslutades hemma hos Hero med husse, vilket Axa tyckte var betydligt roligare. Där kunde man ju springa lös hela tiden på tomten och slippa ligga i en bil medan vi hade möte.

Givetvis snodde hon genast åt sig Heros ben, som han sedan inte hade en susning att få tillbaka....
Heinz fick bo hos Winston och Winstons matte och husse istället för att följa med. Jag tyckte det räckte att ha med en hund och han hade det mycket bättre hos Winston där han kunde busa med en jämnårig kompis hela dagarna. Det hade tydligen gått jättebra och nu när han kommit hem så gick han direkt och lade sig och sov..... Som en stock!!! *s* Antar att han laddar batterierna för imorgon eftermiddag kommer Winston hit till oss och stannar till på lördag och då blir det väl leka av kan jag tänka!







4 kommentarer:

Anonym sa...

Å vart ligger Sätra Brunn....?? Det ser jättefint ut! Kan tänka mig att Axa ändå var nöjd att få vara med matte och slippa Hasse ett tag...:-)

Jenny sa...

www.satrabrunn.se

Sätra Brunn är beläget söder om Sala, mot Västerås-hållet.

Anonym sa...

vad mysigt! Fick Axa följa med in och äta när det var så kallt ute? funderar på att åka dit med min hund och undrar om den kan få sitta inne i matsalen? =)

Jenny sa...

Ingen aning, men jag skulle gissa på att hunden inte är tillåten inomhus i restaurangen...... Axa var på hotellrummet medan jag åt.