tisdag 9 juli 2013

Sky View Globe Arena

 

Idag passade jag på att åka Sky View upp på Globens tak!  Det är två gondoler som går i skytteltrafik upp och ner för Globens utsida. Här har jag tagit kort genom taket på min gondol och vi är på väg upp och den andra gondolen är på väg ner.
 

Det är högt uppe.... ;-) Det pirrade lite i magen när vi åkte upp. Speciellt eftersom golvet i gondolen gungar lite och det är verkligen glas hela vägen ner till golvet för maximal utsikt.
 
Den andra gondolen är på väg "över kanten" :-)
 
 


Från Globens hemsida: Sky View är en turistattraktion med specialdesignade glasgondoler som tar dig upp på toppen av världens största sfäriska byggnad. Från toppen av Ericsson Globe, 130 meter över havet, ges Stockholms bästa utsikt. En tur tar cirka 20 minuter.

 

Den här byggjobbaren har en svårslagen utsikt på jobbet! :-)
 
 

På väg ner igen.....

 

Hehehe, man ser hur byggjobbaren står och beundrar utsikten. Det kan jag förstå - det skulle jag också ha gjort! Han får väl se det som löneförmån.... ;-)

Att åka upp och ner i hissen kostade 145 kronor. Jag kan inte påstå att jag tycker det är så prisvärt att jag vill göra det igen.... Men jag ville passa på och åka Sky View när jag nu ändå tillbringat X antal dagar på jobb i Globen! Och jag har sett den där hissen genom fönstren i personalmatsalen vid var och varannan lunch.... Så nu är det gjort! Och det var absolut en trevlig upplevelse!

Men 20 minuter tar det verkligen inte att åka upp och ner igen.... I den tidsangivelsen ingår att man får titta på en film innan man kliver in i hissen och den filmen är säkert på 10 minuter! ;-)

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Jag skulle inte våga åka.......benen skulle vika sig av höjdskräck!:-))
Du är modig du!

Anonym sa...

Själv betalar jag närmare 4500 i månaden för att gå upp och ner för trapporna :D