torsdag 29 oktober 2009

Miljöarbete

Har börjat träna in dirigeringsmomentet inför IPO-R provet som Heinz ska göra i mars.... Har tränat in separat att han ska springa fram till en kon och håller nu på att lära honom att springa ifrån konen åt olika håll och hoppa upp på saker. Går riktigt bra, som synes! Nästa steg blir att lära honom att springa mellan olika saker och hoppa upp på dem utan att springa tillbaka till konen igen.... Men jag har gott hopp! :-) Kul är det också! Det tycker både Heinz och jag.

Så detta är vad jag roar mig med på lunchen de dagar jag har kontorsjobb. Det enda tråkiga är att torka tassar när man ska in igen.... Som ni ser på underlaget så har det sina nackdelar att bo på landet på hösten....

Axa och Heinz var superduktiga idag på promenaden.... Det måste vara ett riktigt "har-år" i år för det vimlar nämligen av harar här i år. Man snubblar över dem på ta mig tusan varenda liten promenad! Idag hade jag bägge hundarna lösa och promenerade iväg längs grusvägen. Hundarna var väl ca 15-20 meter ifrån mig och stötte upp en hare som satt precis i dikeskanten. Bägge hundar fick lite långa halsar, men kom direkt till mig när jag ropade på dem.... Det är så jäkla skönt att bara kunna gå ut och ha dem lösa och slippa ha dem i koppel! För - som sagt - det vimlar av harar just nu... Ser dem hoppa rakt över gårdsplan mitt på dagen när jag tittar ut genom fönstren.

Nä, nu är kl 13.... Dags att jobba lite till! (Fasen vad tråkigt det är att ha ställt fram klockan förresten.... Annars hade jag ju hunnit med en promenad till innan det blir mörkt.... Ytterligare en av de få nackdelarna med att bo på landet).

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Va´ duktig han är!!! Tack vare dig!!!:-)

Är du säker på att det är harar du ser......kanske är det kaniner?!