tisdag 22 april 2008

Om dödsstraff

Många i Sverige ropar efter dödsstraff nu när Anders har mördat Engla. Vilket namn flickan har... Engla.... Vem kan mörda en liten 10-åring som heter Engla? Som Änglabarn? Bara hennes namn gör ju att man tycker ännu värre om Anders Eklund.... Jag är dock emot dödsstraff och kommer fortsätta vara det också - änglamordet till trots. Här är en sansad artikel om dödsstraff - väl värd att läsa! Öga för öga

Men visst - nog kan jag tycka att det som skett är så vidrigt att förövaren förtjänar dödsstraff. ... Men mitt rättvisepatos gör att jag skulle bli så heligt arg för att så många andra går fria när just denne förövare får plikta med sitt liv.

Engla har (mig veterligen) i alla fall fått leva ett liv i lycka och vara älskad ända tills hon hade oturen att springa på en sådan som Eklund.... Fick höra häromdagen om en anan tjej som det inte gått så väl för... Efter att ha misshandlats psykiskt av sin far i många år tog hon slutligen livet av sig för ett tag sedan. Hon begravdes i förra veckan. Pappan var allt hon hade då mamman stack när hon var liten och knarkar på någon gata någonstans i Sverige.

I mina ögon är detta värre - denna stackars tjej mådde så dåligt och blev så illa behandlad (och fadern är ingen knarkare eller alkis - han är en vanlig "Svensson", även om man kan tycka att han måste vara psyksjuk som betett sig så som han gjort) att hon inte såg någon annan utväg än att hänga sig själv. Pappan i fråga är så skyldig som man kan vara utan att ha tagit fram repet och strypt henne med sina egna bara händer. Men han får inte en dag i finkan för det hela.... Finns tydligen inget i Svea Rikes Lag om det han gjort.... Fy för sådana svin!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer - amen!

Anonym sa...

och ändå dras många kvinnor till denna typen av förtryckande män. sorgligt.

Jenny sa...

"Många kvinnor"? De flesta förhållanden i Sverige är ju ändå högst "normala" Svenssonkvinnor som är ihop med högst "normala" Svenssonmän....