torsdag 5 maj 2016

Årsmöte, rådjur och grisar. Kickbike och skadad hund. Ekologisk mjölkproduktion.

Fick ju hem min kickbike i helgen som var.....

Och det firade Bison med att slita av sig en klokapsel! Jag hann inte ens ut på en premiärtur..... Så nu får den stå och samla damm i förrådet ett tag med Bison läker ihop. Bison tar dock det hela med ro, som synes på bilden, att ha tassbandage och skyddskor tycks inte bekomma henne alls.....

Äntligen har vitsipporna kommit!

Vi fick en perfekt dag för att köra sök på i lördags..... Sol och blå himmel!

Söndagen ägnades åt att se över vildsvinsåtlar och torn, samt att ha ett årsmöte med jaktlaget.

Flytt av torn.

Utnyttjade Bisons avslitna klo till att träna passivitet. Gick jättebra så länge det var ljust ute men när mörkret kom blev det läskigt och då måste man ju morra och bjäbba på alla ljud! Kommer bli en pärs att tälta med henne i sommar.... .:-)

Hönsen har varit ute i flera veckor och det syns på gulorna....

Jag har också hunnit med att gå en endagarskurs om ekologisk mjölkproduktion. Var mycket intressant att höra hur det ser ut i våra grannländer och hur de tolkar EU-direktivet och hur produktionen ser ut i våra grannländer.
 
Har också hunnit med att gå på en endagars workshop som KRAV anordnade gällande regeln om övernattande djur på slakterier.

Igår var jag ute på koppelpromenad med bägge hundarna på lunchrasten. Satte på Hetzer hennes nya fina rosa retrieverkoppel och promenerade iväg. Vid ett tillfälle så släppte jag kopplet och lät det släpa efter henne då jag fokuserade på att träna Bison och se vad som hände med kopplet! :-( Det förvandlades till en barrbuske! Tror det lyckades dra till sig och fånga upp vartenda barr! Och det är skitsvårt att bli av med alla barren nu efteråt..... :-(

Igår satt jag och vakade råbock.

Var dock öde där jag satt så det blev ingenting..... Bättre lycka nästa gång!
 
Såg i alla fall två rådjur - men ingen bock, så de är fredade!
 
Åkte ut en stund och satte mig på en grisåtel, men batteriet till belysningen lade av efter ett tag så då var det bara att packa ihop och fara hem. Nu sitter batteriet på laddning och jag fick i alla fall njuta av en fin stjärnhimmel när jag traskade hemåt genom mörkret igår!
 
Idag är det fantastiskt fint väder...... Blåser dock lite kallt emellanåt.....

Roar mig med ditten och datten medan jag försöker hålla hundarna på ute så mycket som möjligt. I morse var vi och spårade IPO-spår. Lagom aktivitet med tanke på Bisons tass. I eftermiddag blir det grillning!
 
 

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Mycket info där och fina bilder!