måndag 1 februari 2016

Jobb, jobb, jobb.... Helgen tillbringades i skogen!


Härlig fredagsmorgon! Hade ett kundbesök på morgonen och det var skönt att få komma ut lite eftersom jag hade jobbat till kl 8 kvällen innan (på kontoret) och jag visste att eftermiddagen också skulle tillbringas på kontoret.

Glad hund som fick springa lite under förmiddagen!

Allt är grönt nu.... Inte en snöflinga kvar. När solen kommer fram (emellanåt) så känns det som vår. Jag uppskattade snön, men nu börjar man längta efter vår!

Hittade ett gammalt smycke som jag fick av min mamma en gång i tiden.... Fia, fina Felix! En underbar hund.... Så nu har jag haft det om halsen i en vecka. Var tvungen att ta av det dock eftersom det bara trasslade in sig med hundvisselpiporna som jag absolut måste ha runt halsen, annars vet jag inte var jag har dem.... Inte lätt att vara släkt med Doktor Kalkyl.... ;-)

Lördagen ägnades åt jakt och det var himla skönt att komma ut i skogen för jag jobbade till kl 8 även på fredagen. Träligt, men nu är jag hyfsat ikapp.... Efter dagens kontorsdag (med "normala" arbetstider) så hoppas jag börja få ordning på arbetsuppgifterna!

Såg bara älgspår och älgskit under dagen..... Inget levande utöver en hackspett.... Så kan det också vara under en jaktdag!

Plingelingjakt blir svårare och svårare med Bison. Förut var hon jätteglad att vara ute i skogen med Hetzer och de busade som dårar med varandra, men nu har viltintresset börjat pocka på..... I lördags gick vi en tight såte där det varit mycket älg. Massor med spår och färska älgskitar och jag hade fullt upp med att se till att Bison inte drog iväg. Vill ju starta henne på fågel först....

Hetzer fattar inte vad Bison håller på med.... Älgar säger inte bääää, och är följaktligen helt ointressanta!

Fin, men blöt, utsikt från ett av passen... Nä, jag tror inte att något djur kommer den vägen. Jag stod större delen av tiden med ryggen åt denna utsikt! ;-)

Bison brås på Hetzer och slaktar täcken när hon är uttråkad i bilen.... Tur det var ett billigt, rea-täcke! Eller rättare sagt, skicklighet! Jag hade mina aningar om vilken hund jag hade, så första året köper jag bara det billigaste jag kan! Det lär ändå gå sönder.....


.... Men hon brås även på Heinz!:-) Skönt att se att en hund vräker sig i soffan.....


På söndagen var det JAQT-jakt. JAQT är ett gratis nätverk för alla kvinnliga medlemmar inom Svenska Jägareförbundet. JAQT står för Jagande Aktiva Qvinnor i Tiden och nu hade de bjudit in till en jaktdag, så då åkte jag dit och för att mingla lite med andra tjejer. Det blev har- och rävjakt med stövare och basset och sedan blev det hare-, rådjur-, rävjakt på eftermiddagen. Typiskt nog såg vi en del rådjur på förmiddagen men inte ett enda rådjur på eftermiddagen..... Men jag fick höra ett buktande stövardrev! Men sedan blev hunden bortlurad och jag såg aldrig haren..... Jaja, så kan det gå.

Två fulla dagar i skogen.... Då var det skönt med soffhäng igår kväll, vill jag lova! Men att slappa blir kortvarigt! I veckan blir det sök och vallning för Hetzer, fågelträning för Bison och utlandsresa för matte! Eventuellt blir det rally också.... Och sedan drar spanskalektionerna igång.... Gräsänka ska jag också vara! ;-)

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Det går i 180 som vanligt märker jag........antar att du trivs som bäst då! :)