söndag 5 januari 2014

Dimmig dag


Tråkigt, dimmigt och regnigt ute - denna julledighet har jag bakat och lagat mat i sällan skådad omfattning..... ;-) Så på bilden ovan ser ni ost- och baconmuffins! Blev riktigt gott, faktiskt!
 

Gick ner och kollade på ån - den var bräddfull med vatten.... Förra året den här tiden låg isen och snön tjockt!
 

Nämnde jag att det varit dimmigt och grått....?
 

Idag promenerade jag med hundarna i parken utanför Genetikum. Passade på efter att vi träffats några stycken och tränat räddningssök. Hetzer gick finfint, vid ett tillfälle när jag skickade henne på en heldold lega så kom det 4 personer inknallandes på området. Hetzer förstod att de inte tillhörde henne, så hon lokaliserade figgen och skällde för fullt när personerna promenerade förbi legan och tittade nyfiket på henne....
 

Lika dimmigt hemma som inne i Uppsala..... Men det var bara att suga tag i trädgården igen..... Nu skulle allt ris vi kapade igår flyttas ner på gräsmattan där det ska eldas upp i vår.
 

Kommer bli en sjujäkla brasa! För att den inte ska bli gigantisk så har vi delat upp brasan på - i nuläget - 3 stora högar.
 

Det är trist att vi inte har någon snö, tycker jag. Det blir så himla mörkt! Förra vintern var ju extremt kall och snörik och detta år blir det inget alls? Jag skulle önska 2-3 minusgrader (så hundarna inte blir leriga om tassarna) och ett lager snö som låg hela vintern.  Ovan är en kort film från kvällspromenaden igår. Längtar verkligen efter att det ska finnas lite snö som ljusar upp.....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid lika vacker denna trolska värld <3

Anonym sa...

Vänta du bara...nästa helg väntas kylan komma in med buller och bång!