måndag 26 augusti 2013

Räddningshundträning, simning och diverse fånerier! :-)


Söndagen ägnades åt räddningshundträning. Vi var på ett nytt ställe, en bergtäkt nordost om Uppsala. På bilden ligger jag figge på taket på en container.
 

Claudia och Simcha
 

Simcha på väg ut i området
 

Helena med lilla Stella
 

"Statister" som rör sig i området medan sök pågår.
 

Stella på sök ute i området.
 

Hetzer får belöning efter att ha funnit sin figge! Heinz fick också gå ett ytsök som aktivering, förutom att valla i områdena.
 

Vi var i det stekheta grustaget från klockan 9 till ca klockan 14 och sedan åkte jag hem. Stannade på vägen och badade hundarna vid den lilla badplatsen 200 meter från mitt hus.
 

Dammiga, varma hundar tyckte det var skönt att få svalka sig lite! :-)
 

Gulle-Heinz! :-)

Kom hem och var  vrålhungrig, så jag dök in i köket (japp - JAG lagade mat idag) och svängde ihop en "riktig" vegetarisk gryta (se det tidigare blogginlägget angående "vegetariskt") som var riktigt god! Till och med Ulf älskar denna gryta - även om han inte kan låta bli att knorra över att det saknas "döda djur i maten"! :-)

Efter att ha ätit oss stånk-mätta så masade vi oss ut på altanen.....
 

Det var en fantastiks, fin, varm augustikväll...... Gäller att passa på och vara ute! Om någon månad lär man väl ha täckjacka på sig om man vill sitta ute på kvällen.....
 

Lite vin slank ner....
 

När vi satt ute på altan såg jag ett par glasögon jag inte kände igen.... Kom fram till att det måste vara Skogsmors Gucci-brillor som hon glömt hos oss vid sitt senaste besök.... Så då roades vi oss under kvällen med att sätta brillorna på hundarna och skicka korten till Skogsmor! ;-) Hetzer klär i Gucci tycker jag!
 

Gulle-Heinz i Gucci! :-D
 

Sedan var hundarna (och vi) trötta.... Hetzer somnade på mitt ben och snarkade högt och ljudligt!
 

Heinz somnade med baktassen i mun.... ;-)

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Skönt med badplats så nära!!
OCH att hundarna får bada där!:-)

Jenny sa...

Det vete tusan.... Men jag badar dem där i alla fall. Om inte det är någon annan där....