lördag 17 augusti 2013

Hönsgårdsbygge påbörjat!

Måste börja detta inlägg med att gnälla lite på Beijer Bygg här i Uppsala.... :-( Nu är det andra gången jag bettdom kapa upp saker åt mig och det stämmer inte när jag ska hämta grejerna..... :-( Blir lite less eftersom jag har sådant jäkla tight schema och kan inte hålla på att beställa om, vänta, åka in och hämta på nytt..... För då blir mitt bygge vääääldigt framskjutet i tiden! När jag har lite ledig tid till övers måste grejerna jag beställt stämma, så jag kan sätta igång att bygga! Nu hade jag beställt 4 hörnstolpar som skulle vara 1,8 meter långa så att jag ska kunna gå rak inne i hönsgården. Kommer ut till Beijers och inser att det inte stämmer.... De är strax över 1,7 meter, vilket gör att jag kommer få gå och huka med huvudet därinne! Dåligt! Men jag vill inte att mitt bygge ska skjutas fram flera veckor på tiden och det är ju görligt att böja lite på huvudet så då fick det helt enkelt bli de där stolparna.....
 
Uppsatta  - för korta - hörnstolpar.
 
Sedan var det dags att gräva......
 
Gräver ner kompostgaller i backen en bit för att stoppa grävande djur såsom räv från att ta sig in. Ska även sätta upp en eltråd på utsidan, men det blir längre fram.
 
En sida i princip klar! Ja, jag vet att det inte är precis rakt..... ;-) Men det fyller nog sitt syfte!  När jag gjort alla 3 sidor  med kompostgaller så ska ett nät upp som blir lika högt som stolparna.
 
Efter att ha lagt X antal timmar på att banka ner hörnstolp med jordankare, grävt och satt i kompostgaller så plockade jag vinbär till förbannelse! Plockade 3 hinkar: 1 med svarta vinbär, 1 med vita vinbär och 1 med röda vinbär och så frös jag in alltihopa. Tänkte ge dem till hönsen som gottis i vinter! :-)
 
 

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Jag hoppas du talar om för Beijer Bygg att de gjorde fel!?
Du borde få bra rabatt!
Jaså höns tycker om vinbär??
Mycket vitaminer blir det iaf:-))