onsdag 28 augusti 2013

KRAV-grisar och andra grisar, hundträning, snokmöte mm


Hittade några bilder från min senaste åpromenad i kameran....
 

Det är så fint därnere vid ån..... Det är nästan så att man slutar tänka på alla förbaskade fästingar som finns där också..... ;-)
 

Hundarna gillar att vara där.....

 

Hemma ruvar Maran vidare! Hon har verkligen legat platt som en pannkaka på sina ägg i flera veckor! Så duktig så.... Förhoppningsvis kläcks det några kycklingar inom en vecka..... Det är SÅ spännande nu! :-D
 

Idag var jag ut på en KRAV-grisgård. Det är så härligt med KRAV-grisar som är i princip de enda grisar som får komma ut ordentligt på bete och bada i lerbad, böka i jorden och bete sig som svin helt enkelt! :-)
 

Jag önskar att fler personer kunde se och uppskatta grisar för de djur de är och att alla grisar borde få möjlighet att vältra sig i lera.... Öppna plånboken gott folk, köp KRAV-griskött och ge fler grisar möjligheten!
 

Efter att jag varit på den här gården så åkte jag även till en annan gård med grisar. De säljer köttlådor till privata kunder och på deras hemsida så ligger det bilder ute på hur deras grisar går på grönbete.... Men jag vet att de grisarna inte varit på grönbete på flera år.... Den gården är inte KRAV-certifierad, jag var där i ett annat ärende. Deras grisar har det inte alls dåligt, men de kan givetvis inte alls bete sig som grisarna på bilden ovan, så jag tycker det är lite fult av dem att ha sådana bilder på sin hemsida..... :-(

 

God och glad gris!
 

Härligt att få sträcka på benen! :-)
 

Idag träffade vi på en orm på promenaden. Det var "bara" en snok, så jag utnyttjade tillfället till att få till ett - i mitt tycke - riktigt bra kort på en snok! :-)
 

Min lunch bestod av en keso som jag köpte på macken och sedan drog jag till Knivsta BK och tränade lite lydnad med hundarna.
 

Heinz tyckte det var kul, men jag kan ju konstatera att det ska till ett under om jag ska få betyg på framåtsändandet.... Hahaha! Men så har jag väl tränat det en handfull gånger de 4 senaste åren....
 

Hetzer tränar på platsliggning..... (Men hon fick även träna agility (släptunneln ingår i räddningen numera), stegen, inkallning, fot mm.......)

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Härliga dagar du verkar ha!