lördag 5 maj 2012

Liket lever (och firar med hundträning)!

Tycker så synd om Heinz som tålmodigt fått vara utan träning i närmare två veckor så nu när jag är piggare så trampade jag upp en uppletanderuta medan Heinz fick ligga platsliggning. Bara för att jag tycker det är lite kul så körde jag uppletandet i halmlager-ladan.

Halmlagret är hyfsat stort och det ger ju lite andra svårigheter än de vanliga för hundens nos att hitta en grej som ligger begravd i halm........

Det ligger inte bara halm i lagret utan även allsköns skrot i form av gammal djurinredning.... Perfekt för att hitta på svårigheter! Inte nog med att Heinz ska sniffa fram grejen - han ska också lista ut hur han ska få ut den ur bråten!

Men som synes så lyckades han! :-)

Klättra och klänga gör Heinz hellre än bra. Det är väl för att vi övat på sådant sedan han var valp.... Fast bra på det blir han nog aldrig.... 

Är inte lätt att få en dobermann att hålla sig lugn och balanserad när de så gärna vill springa och kasta sig handlöst ut i det okända! Och vad gör det om det gör lite ont? På´t igen bara!!!


 
Här har han fått sniff på något nergrävt i halm....

Jag lade ut fyra saker och alla letade Heinz reda på enbart för att få den stora lyckan att gnaga på en boll i ett par minuter.... Och glädjen av att göra matte glad, förstås!  Fast det är tacksamt med en hund som Heinz.... Som verkligen gillar att jobba..... Han skulle nog gladeligen göra jobbet bara för att han fick! :-)  Men det är klart man ska få gnaga på sin favoritboll ibland!

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Vilken fantastisk matte du är! Menjag hoppas du tar det lugnt.....?

Susanne sa...

Vilken glädje! :-D (lycklig Heinz & glad matte på benen...):-)