onsdag 16 maj 2012

Läger i barmarksdrag!

I helgen som var åkte jag och Susanne på fortsättningsläger i barmarksdrag i Värmland.

Vi bodde kungligt (det gula huset) på Gammalkroppas skogsskola utanför Filipstad. Det var verkligen jättefint där och det var kanonservice! Rekommenderas.....

Matsalen.... Byggnaderna låg utspritt och det fanns massor med vatten och således vattenspeglar i området.

Första kvällen var det föredrag/samtal med en aktiv draghundsmänniska och sedan på lördagen började vi dagen med att köra en tur med kickbike, vilket Heinz skötte med bravur. Han gick direkt fram och sedan låg han i ett stabilt tempo med en vägvinnande galopp och sedan låg han där och drog hela sträckan. Jag var tvungen att stoppa honom då och då för att se tilll att han inte överansträngde sitt knä. På eftermiddagen åkte vi till Hällefors där "SM-generalen" hade en genomgång av SM-banorna. Efter att ha sett var SM skulle gå i oktober 2012 så sprang kursdeltagarna SM-banan. Eftersom Heinz ju har sitt problem med bakknät så gick vi istället banan eftersom vi hade kört ett kickbikepass på förmiddagen.

Roliga namn som man hittar ute i skogen i Värmland....:-)

"....Ack Värmeland du sköna....."

Saxå bruk. Efter att vi sett på SM-banan så åkte jag och Susanne en snabbis in till Saxå herrgård och bruk. Det var flera som sade att "allas vår Ernst (Kirchsteiger)" skulle ha gjort något jättefint där i något program, men vi fattade inte vad det var för något.... Men Saxå bruk var ju lite roligt i alla fall! :-)

Heinz poserar vid Saxå bruk.

På lördagkvällen var det sedan pysselkväll och vi fick göra egna draglinor - kul! Jag gjorde, som synes, en blå-gul.

Våra instruktörer under helgen - Inga och Cathrine. Underbara, med en uppenbar entusiasm för sin sport!

Utsikt från matsalen på Gammalkroppa (JÄTTEgod mat....)

Massor av kickbikes! Är riktigt sugen på att skaffa en egen! :-)

På söndagen hade vi en liten inofficiell tävling  för att vi som är nybörjare skulle få veta hur det är att tävla. Det var kanonkul (jag och Heinz tog en bronsplakett, men om det hade varit riktigt korrekt hade vi vunnit eftersom Heinz var enda dobermann och således skulle gått i en egen klass...). Cathrine och Inga hade verkligen ansträngt sig och fixat ett jättefint prisbord, vilket vi inte hade väntat oss. Så nu kan vi äta Falu rågrut i flera månader framöver! :-)

Det var en jätterolig fortsättningskurs som verkligen gav mersmak! Jag hoppas verkligen Heinz knä håller för jag skulle verkligen vilja köra mer barmarksdrag med honom!!!

Jag vet att det fotograferades flitigt i helgen så jag hoppas jag får tillgång till lite fler bilder. Främst bilder som det är lite "action" på. Jag hade lite problem med att ta sådana bilder själv.....

6 kommentarer:

Skogsmor sa...

Så kul med lyckat läger och glad & duktig hund!
Vackert verkar det vara också.
Får du problem att bli av med knäckebrödet, så vet du vart det går åt.....:-)

Jenny sa...

Hahahaha, tanken är redan tänkt....

Laine sa...

Kul att komma hemifrån och få lite avkoppling med något nytt!

Susanne sa...

Så himla kul,bra o fint ni hade det!:-) Som sagt- jag kommer gärna upp och tränar med en proffshund (=Heinz!) så MissB kan lära sig ett o annat, o jag få ha riktigt kul m kicken :-D Höres!

Anonym sa...

Hej! Det var länge sedan! Jag har böjat titta lite smått på barmarksdrag jag också med Kashis nu 2-åriga dotter. Vi har precis fått tillökning med en liten boxerkille :-)
Mvh Towe

Jenny sa...

Kul att höra från dig! Vi får ha en ny playdate i augusti för då är jag hemkommen från USA och kan ha tid att åka ner till mina föräldrar. Jag skaffar också valp i sommar.