torsdag 18 februari 2010

Mindre roligt att besöka Kalmar....

Igår eftermiddag tog jag tget ner till Kalmar då jag skulle jobba där över dagen. Kom fram sent (runt halv elva på kvällen) och mötte upp min kollega på hotellet. Tog en svindyr smörgås och en lättöl medan vi pratade lite om morgondagen och sedan var det bara att stupa i säng eftersom vi skulle börja jobba redan vid 7 nästa morgon.

På vägen tillbaka till tågstation efter att ha jobbat fram till kl 4, så passerade vi dessa svanar och såg hur en äldre herre hällde ut en hel svart sopsäck med baguetter till dem. Nog för att jag hört talas om att pensionärer går och matar svanar med bröd, men detta? Ja, ja, svanarna högg in för kung och fosterland på gottigheterna!

Kalmar slott låg också längs vägen, men så mycket mer än det ni ser på kortet hann inte jag heller se eftersom jag skulle hinna med tåget kl 17. Och tåget avlöpte fint i tid från Kalmars station..... Men sedan var det kört! Jag kom till första bytet i Alvesta men där var mitt andra tåg försenat med över 1 timme, så då fick jag sitta och vänta inne i tågstationen..... Nu har jag väl kommit på tåget och rullat hela vägen till Nässjö där jag sedan blev stående i ytterligare 1 timme tills Banverkets personal lyckats växla om spåret som tydligen fryst fast, eller nå´t.... Nu har tåget precis börjat rulla igen - över 2 timmar försenat - och jag har ett till byte, så det vete tusan när jag kommer hem igen... :-(
Kan lugnt påstå att jag längtar hem till Uffe och doggzen nu....

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Aldrig åka tåg i Sverige på vintern!!!(-:
När kom du hem egentligen?