söndag 31 januari 2010

Vintrig motion

Idag gick jag ut i kohagen med hundarna....

Uffe ställde sig på den plogade vägen utanför huset.... Och så fick Heinz springa emellan oss!

Hej, vad det gick! Måste ha blivit ett bra motionspass! :-)

Vi flyttade oss hela tiden så att Heinz inte skulle springa i samma spår utan bli tvungna att pulsa fram varje delsträcka.

Axa fick gå i koppel för att inte försöka springa med.... Att få pulsa med mig i snön får räcka för tanten. Det var nog så jobbigt!

Men Heinz bara gick och gick.... precis som duracellkaninen!
Snön nådde nästan ända upp till bogen på dem, så det var mycket snö att pulsa i....

Men det bekom inte Heinz! *s*

Han hade nog kunnat springa det dubbla mot vad han fick....

Ibland undrar jag om han är outtröttlig? Men samtidigt ska han ju tycka det är kul att springa mellan oss, så jag slutar innan han blir less och inte vill gå....

Efter alla budföringarna (eller vad man ska kalla det) så hade han fortfarande ork att springa i djupsnön och retas med Axa!

Igår var jag och körde sök hos Anita. Det var kul. Jag fokuserade på räddningen och vi använde oss av Anitas höloft för att träna vidare med mörkersöket. Heinz skallade fint i mörkret på figuranterna. Vi försökte göra en hög figge också, men Heinz var alldeles för duktig på att klättra på höbalar, så han lyckades ta sig upp till figgen, tyvärr.... Men man kan ju inte få allt. Fick med mig en massa bra tips om bl.a hur jag ska få lite mer flyt i avsöket inomhus. Det blev lätt lite styltigt nu, vilket gör att Heinz kommer och tar kontakt med mig lite för mycket istället för att driva på och hitta sin figge.

Har fått höra att det finns ett kulvertsystem i Uppsala som jag kan få träna Heinz i.... Då ska jag ha kameran med mig i så fall!

Axa har också fått mycket motion den här helgen.... Lite mer än vad jag hade tänkt mig.... *suck* Häromdagen hade nämligen grannhunden (en ettrig men söt liten jack russell-tik) sprungit i förväg hem från sin husse. Jag stod nere i hallen och skulle släppa ut mina hundar på sista pink-vändan.... Jag öppnar dörren och släpper ut Heinz samtidigt som jag spanar efter grannhunden för att se om kusten är klar (vore ju himla onödigt att släppa ut Axa så de möts precis utanför ytterdörren). Men medan jag gjorde detta så sprang Abbie (som tydligen hade stått och väntat precis utanför dörren) in i hallen under Heinz mage! På 1 sekund förvandlades min hall till en krigszon med två hundar som far omkring som i en torktumlare.... De var lika goda kålsupare bägge två!


Jag lyckades få tag och hålla isär bägge hundarna, vilket i sig är en bedrift för det är tusan vad svårt det är att hålla fast en liten, släthårig terrier som sprattlar och slingrar sig som ett jehu, med bara en hand! Fick till slut upp ytterdörren och kastade ut Axa samtidigt som Uffe kom nerrusande nerför trappen och tog Abbie. Blev inte en skada på någon av hundarna. Inte ens en rispa, men jag fick ett rejält adrenalinpåslag vill jag lova! Och Axa med, för efter det är hon ännu mer tramsig än tidigare - springer och morrar med ragg över hela ryggen och revirpinkar som en tok så fort hon hittar lite Abbie-pink.


Jaja, det är skönt att Axa är så vettig som hon är! Visst är hon en bitch som inte gillar andra hundar, men hon är en vettig bitch! Och Abbie med! Trots att de rök ihop så blev det som sagt inte en skada....

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Heja Axa!!!!
Tjusigt skött, gammeltjejen!
Lite kul ska väl du också ha.....hehe:-)
Och va sa grannen som ägde hunden?

Bilderna på H är underbara:-))))
Vilken hund!
*ojojojojoj*

Jenny sa...

Grannen sade typ: -" Ojdå.... Så det kan gå..." Han var stencool. Har helt klart "varit med förr"....