tisdag 19 januari 2010

Kvällsträning

Heinz (som är så mörk att han knappt syns på filmen, men man kan höra hans frustrations-pip...) ligger och väntar på sin tur att få köra agility. Det var många hundar med på träningen idag. Stora och små. Långhåriga och korthåriga. En del lydiga - en del som inte var så lydiga..... Mycket bra tillfälle att träna hund, alltså! Fast dagens svåraste moment var i sedvanlig ordning att få Heinz att hälsa fint och belevat på de människor som ville hälsa på honom.....

Heinz är riktigt duktig på agility. Idag blev vi tillfrågade om vi inte ville vara med på en lagtävling i maj. Det var ju kul! Fast just nu går räddningshundkursen före allt.... Och blir det några minuter till över så ska jag tävla högre spår! Agility är kul men det absolut största skälet till att jag kör det är all underbar störningsträning och att det lägger en så god grund för IPO-R banan som vi ju ska klara i början på mars!

Efter agilityträningen så åkjte jag hem och körde mörkerträning. Var först nere i min källare och gick omkring överallt, Heinz fick leta godis och sedan fick han leta upp mig när jag gömde mig än här och än där. Sedan gick jag ut i uthuset och promenerade (läs: trevade) runt litegrann.... Och sedan körde jag uppletande av föremål (vantar och mössor är bra att tillgå) ute i maskinhallen och sedan avslutade jag med att han fick leta upp mig ute i halmlagret. Enda stället han tyckte var lite jobbigt var när jag hade gömt mig så klurigt att han var tvungen att klättra över en stor låda för att ta sig fram till mig (och uppe på lådan låg det diverse lösa föremål), men han tog sig över den i alla fall! Tänker ta ett litet mörkerpass på en 10-15 minuter varje kväll enda tills jag har prövat honom på brandkåren igen och sett att allt funkar som det ska!

8 kommentarer:

Skogsmor sa...

Jag kan inte spela filmen!!!!
Och språkpolisen påpekar att det heter "varje kväll ända tills....."
(inte "enda"!)

Jenny sa...

Du vet att jag vet hur man stavar det.... Och om du ska agera språkpolis så kan du väl anmärka på alla fel - finns flera i texten som jag sett.... Man är ju lite snabb när man bloggar. Är ju inte som om man skriver en artikel, eller så....
;-)

Skogsmor sa...

De övriga felen var typiska "jag-har-bråttom-och-råkar-skriva-fel" fel.
Att skriva enda istället för ända (och tvärtom!!) har däremot blivit saå vanligt att jag för ett ögonblick trodde att du fastnat i den fällan!!
Men så är det förstås inte - vet jag väl!:-)

Jenny sa...

Ja det borde du veta eftersom vi talade om det i telefon innan jag skrev det där inlägget....
;-)

Jenny sa...

Kan du spela filmen än då?

Skogsmor sa...

Nä, kan inte spela filmen....(-:

Skogsmor sa...

NU syns filmen!

Jenny sa...

Det måste vara något med din dator/uppkoppling eller så. Jag har inte gjort ett smack.....