måndag 6 juli 2009

Slutprov för räddningshundar

Jag och Freddie åkte till Skövde på lördagen för att titta på det slutprov för räddningshundar som anordnades där. Ovan är en del av ruinstaden i vilken det hade gömts två figuranter. Hunden ska gå in och söka själv och få direktiv från föraren som fick stå kvar på gatan nedanför.

Här är en annan del av ruinstaden där föraren fick gå in och vara tillsammans med hunden när den sökte.

Lagom till att det var en yttepyttekort lunchpaus öppnade hela himlen sig, så jag och Freddie fick söka skydd på en gallertrappa som hade ett tak över sig. Kanske inte vårt förstahandsval, men när vi väl satt där och regnet smattrade på plåttaket så var det riktigt mysigt.... Och lagom till att provet fortsatte så mildrades regnet för att strax därpå upphöra helt - perfekt!

En lega var en helt fristående sandlåda. Antar att domarna ville se markeringen tydligt, för annars verkar det väl lite väl enkelt. Ingen hund missade heller denna figurant (av de vi såg).

Man ska lyfta sin hund uppför en avsats som ska vara ca 1,4 m hög. Med en liten kelpie är det ju inga problem alls.... Jag skulle nog få det lite besvärligare med min 40-kilos-klump!

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Spännande & beundransvärt!