fredag 12 december 2008

Tips i juletid

Skänk en slant till Animal Protection Network! De hjälper djur, framförallt hundar, från fruktansvärda plågor. Med varning för hemska bilder (dock inte så hemska som den där filmen som skickas runt på hundar som flås levande) så tycker jag man kan gå in och läsa om bl a en medlem i APN som är med och gör ett tillslag mot ett illegalt hundslakteri.

http://apn.blogg.se/2008/december/besok-i-ett-slaughter-house.html

Citat ur bloggen: Poliserna, veterinärerna, köttinspektören, jag, Jazz, hundskötarna och ett kamerateam från ett TV-bolag åkte till platsen som låg ungefär 7 km från polisstationen. Först på plats var poliserna och vakterna men slaktarna och ägaren såg när dom kom och flydde genom djungeln. När platsen var säkrad fick vi komma fram.Vi parkerade vid ett hus där en familj bodde, på baksidan fanns in stig in i en djungel och ungefär 150 meter in i djungeln fanns en glänta. Man kände när man närmade sig för lukten var bland det värsta jag någonsin känt. Lukten, som kallas slaughter-house-smell är obeskrivbar och en blandning av blod, avföring, urin, ruttet kött och självdöda djur. Smaskigt va? Där framme fanns två burar med hundar som låg på varandra, huller om buller. Dom hade inte ätit eller druckit på omkring en vecka och deras munnar var så hårt hopbundna med snöre att dom flesta blödde. Marken var täckt av blod, och hundarna var helt paralyserade.

Vi klippte upp burarna och en efter en lyftes de upp och bars bort till bilen. Några var katatoniska, några mycket aggressiva och alla fullkomligt livrädda. Rädda hundar är farliga hundar. När de kom till lastbilen var det en snabb veterinärkontroll, klippa bort deras smärtsamma munkorgar och ge dem vatten med energitillskott i. Att klippa bort nylonsnören som skär in en centimeter i köttet är mycket smärtsamt och många hundar slogs för sitt liv så mina armar var fullkomligt sönderrivna när vi var klara.

Om jag ger pengar? Absolut! Dras en slant via autogiro varje månad....

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag ger också pengar varje månad.
Och jag hatar dessa vedervärdiga djurplågare!!!!!!!!!!