tisdag 28 augusti 2012

Augusti handlar till största delen om Hetzer.....

Hämtade hem Hetzer dagen efter att jag landade på Arlanda och jisses vad hon vuxit på en månad!!! Både mentalt och fysiskt!  Så nu kan man börja träna på ett helt annat sätt.... :-) Och träningssugen är man ju efter att ha ägnat så mycket tid åt hundar "over there".... Ovan går Hetzer sitt första spår någonsin (självklart ska ju det dokumenteras). Jag börjar med asfaltspår och planen är att sedan gå över på grusunderlag och därefter ut i skogen......

Vi tränar också på att åka i skottkärra (bra med instabilt underlag).

Klart att även Heinz får vara med och träna!

Heinz ansiktsuttryck när matte håller upp hans boll.... ;-)

Heinz och Hetzer - så fina ihop! Och det är riktigt underhållande hur många personer som frågar om hon är hans dotter.... Jag svara ibland att "ja, och mamman är en fladdermus"!

Har blivit vän med en tjej som har en valp i samma ålder så de har fått träffas för att leka med varandra.


Leker eller slåss... ;-)?

Men de verkar ha kul i alla fall!

Haven heter hanvalpen och är en "aussie". Fast till skillnad från Hetzer som är en äkta "aussie lass" så kommer ursprunget till Haven från USA.....


Hetzer och Haven.... Det bröjar med bråk och slutar i..... mer bråk? ;-)


Jag och Heinz drog igång med räddningshundträningen igen och Hetzer fick givetvis vara med och träna på att gå i den lite udda miljön.... Denna gång i en omkullvält buss!

Hetzer i bussen.

Gallertrapor är bra att öva på....
När jag miljötränar utnyttjar jag gärna Heinz. Det blir så naturligt för Hetzer att ta sig fram i miljön om hon har en annan vuxen, orädd hund att följa efter. Och det är ju så spännande att följa efter Heinz och undersöka vad han sniffar på - matte är så tråkig.... hon sniffar aldrig!

In i kolmörkret.... Fast på bilden är det synnerligen ljust pga blixten.....

Mörka rörgångar (som inte blir så mörka eftersom matte måste fotografera hela tiden!).

Rökhus som brandmännen eldar i ger erfarenhet både av mörker och äckliga lukter.... Samt gallertrappor!

Hittat en figurant? Ser tyvärr ut som vi hittat honom försent - jag tror inte han lever! ;-)
En dag drog jag ut till Långsjön och skulle simträna med Heinz. Jag tänkte at Hetzer får väl skutta runt i strandkanten så länge. Hon är ju bara 4 månader! Döm om min förvåning när hon sprang ner i vattnet och simmade ut efter Heinz och bollen jag kastat! Som om hon aldrig gjort annat än simmat i hela sitt liv!

Heinz och Hetzer leker på golvet i kontoret. De har hela huset att vara i men man måste ju ligga på mattes fötter när hon jobbar.... Men fördelen med det är ju att jag har koll! Vore lite nervöst att ha Hetzer ute på vift i huset och jag sitter på kontoret.... Hon är inte att lita på ännu och både det ena och det andra har kommit pulvriserat ut ur hennes mun!

Grannens wachtelhane Colle har blivit populär! Förra gången de sågs var hon rädd för honom men nu leker de jättebra ihop!

Faktum är att alla 3 leker bra ihop!

Husse med på en promenad! Kors i taket! ;-)

Miljöträning på hemmaplan!

Nu är Hetzer mitt i tandömsningen och helt plötsligt så rasade ett av hennes öron ner! Och det står åt alla möjliga håll numera. Verkar byta fason minst 10 ggr per dag! Men jag tror nog jag får en hund med upprättstående öron i slutändan! Fyra av hennes tänder har jag hittat, men jag antar att en del är tappade utomhus och någon har säkert försvunnit i dammsugaren också.... Och under tiden hon byter tänder gnager, gnager, gnager hon! :-(

Och äpplen gillar hon! Tur för henne att hon har en hel tomt full i äpplen då! Och otur för matte som får lukta på hennes äppelfisar efteråt!

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Goaste lilla Ester och bästa Hasse!!!! Och en matte som skriver så roligt så jag sitter här och fnissar och dessutom tar jättefina kort! Tack!
P.S. Tänk på att äpplena på marken kan ha getingar på sig.....inte så kul för en liten hund att bli stucken i munnen eller ännu värre, i halsen.