fredag 4 april 2014

Heinz och stamcellsterapin

Heinz har ju blivit behandlad med stamcellsterapi den 24/2. Direkt efteråt så skulle han ligga blickstilla i 2 veckor för att inte "störa cellerna" och sedan har vi sakta, sakta börjat röra på honom.

Direkt efter operationen tyckte jag att han verkade ha blivit bättre för helt plötsligt kunde han böja på leden och sitta som en normal(are) hund (tidigare spretade ena benet ut åt sidan eftersom han inte ville böja knät).

 Men när jag började sätta igång honom så tyckte jag han blev sämre igen. Jag blev riktigt pessimistisk ett tag och började fundera i banor på att låta honom somna in för gott. Det är inte roligt att se sin hund hoppa omkring på 3 ben. Men efter att ha gett honom ordentligt med smärtstillande några kvällar på raken, samt börjat vattentraska med honom så hände något! Han blev bättre och bättre igen! Så nu ser vi positivt på framtiden igen! :-)

Bra är han inte, men han är näst intill haltfri på morgonen och på kvällen (artros blir ofta sämre efter att hunden legat och "stelnat till") är han bara "vanligt halt". Han hoppar inte på 3 ben längre!


Kolla in det här videoklippet från i morse.... Man kan ju knappt se att han är dålig i höger bak ben!


Jämför med det här klippet från alldeles innan operationen......

Den 25 april ska vi tillbaka till Ultuna för uppföljning. Då ska vi mäta förändringen i muskulatur och i vinkelgraderna för hur mycket han kan böja benet samt att han ska få gå på en belastningsplatta och så ska man mäta hur mycket han vågar belasta sitt högra bakben. Det ska bli spännande!

För den som vill läsa mer om försöket som pågår på Veterinärhögskolan så kan ni läsa här: Heinz ska få stamcellsterapi  samt här: Heinz har fått stamceller nu.

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Ja, det var stor skillnad när man ser på filmerna! Alla tummar hålls för Hasseputte <3