fredag 24 maj 2013

Jag ogillar myggor!!!

Tydligen är det ett riktigt myggår i år.... Vi har varit runt och pratat med grannarna och vissa år är det inga mygg alls och andra år så vimlar det av dem..... Och i år vimlar det! I alla fall känns det så när man tidigare har bott på slätten och varenda mygga har blåst bort så man behövde aldrig bekymra sig överhuvudtaget.....
 
Nu får man sitta och freda sig från myggor när man vill njuta av en fin kväll på tomten och det känns ju mindre roligt..... Det är ju utomhus man vill vara och det är ju därför vi köpt stället! Så nu har vi investerat i en myggdödar-maskin!
 
Vi installerade den igår. Den ska dra till sig myggorna, samla dem i en behållare och ta död på dem. Enligt fabrikören så ska - vid "normalt" myggbestånd - närområdet vara i det närmaste rensat på mygg efter 7-10 dagar och efter 4-6 veckor ska myggbeständet på de närmaste 4000 kvadratmetrarna vara utslaget!
 
Den verkar fungera i alla fall, för när jag gick ut och tittade nu på morgonen så var det en drös med mygg i magasinet! BRA! Förhoppningsvis så blir det en trevlig utomhussommar.....  Jag rapporterar vidare om någon vecka, så får vi se om den funkar som det är sagt!

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

men oj vilken grej!!!
myggdödarmaskin......hoppas den fungerar!
kul om det blir lite andra inlägg än "träning med hundarna"...:-)))

Jenny sa...

??? Jag gör ju nästan inget annat....????