måndag 15 november 2010

RI-helg i helgen som var....

 Jag, Anne-Marie och Petra lyckades med konststycket att trycka ihop 3 personer, 3 hundar och en massa packning för att samåka till MSB Revinge (räddningsskolan) i Skåne. Tur det fanns takbox... Vi körde från mig vid 10.30 och kom fram strax efter 20 på kvällen.

 Väl framme skulle vi alla (ca 30 pers med hundar) samsas i en lektionssal, som raskt blev omvandlad till sovsal. Hundarna fick sova i burar bredvid våra sängar. Här får Heinz sin mat inne i buren.

 Hundar och människor i en salig röra!

 Men inga sura miner - vare sig hos folk eller fä! :-)

 Freddie valde att installera sig alldeles bredvid toaletterna... Kan ju vara bra att ha dem nära till hands då det fanns typ 3 toaletter till 30 pers....

 Efter att vi installerat oss och delats in i grupper så drog vi ut i den skånska, regniga och kolsvarta natten för att göra det vi kommit dit för - köra sök med hund! Vi höll på till ca 01.00 och sedan bäddade vi in oss för natten....

 Lördag förmiddag och bygge av sök-legor pågår.... Tanken var att vi skulle bli filmade, men det var något vajsing med kameran (eller om det var den som filmade...?) så när vi skulle titta på det på kvällen så gick det inte! Det var ju snöpligt, men men....

 Medan vi byggde legor så satt i spänd förväntan hundarna och väntade på att få köra. Hasse syns lite dåligt för han ligger ner bakom det första staketet.

 Amanda hittar våran omsorgsfullt nedgrävda figge...

 Det är en del sten som ska forceras... Figgen ligger gömd precis vid det höga upprättstående blocket. Heinz hade inga problem med dessa legor - det var verkligen synd att man inte fick det på film.... Hade varit kul att ha!

 Min grupp på väg ut på uppdrag!

 Heifi och Anette på koppelsök (figgen är bakom det vänstra fönstret inne i byggnaden).

 På eftermiddagen var det dags att klättra med rep upp och nerför en husvägg....

 Och sedan blev vi firade ner i ett mörkt schakt tillsammans med våra hundar!

 Hejdå solen....

 Jag och Heinz efter avklarad schakt-firning. Jag tyckte det var jättekul, men Heinz var måttligt road. Han var dock inte särskilt besvärad heller, så det var ju bra.

 Vissa personer tog alla chanser till en tupplur när tillfälle gavs.... *s*

 Lördag kvällen avslutades med pizza och öl/vin/alkoholfritt alternativ.

 Det sista vi skulle göra var att beskåda det som filmades under dagen, men det sket sig ju tyvärr....

 Söndagen ägnades åt "fri träning" i våra grupper. Här är Heinz och letar i kulisshuset....  Han hittade inte bara figgar utan även en död mus som han gav till mig i present.... Hmmm.... Svenska räddningshundar ska ju bara markera levande!!! Skärpning, Heinz! ;-)

 Det gäller att snoka i alla öppningar för att få fatt i en figge!

Gaijus tjuvkikar var figgarna gömmer sig?

Heinz fick också testa på att ta sig igenom den labyrint som brandmännen som rökdyker tränar i. I mörker ska de ta sig genom en labyrint med gångar som svängar uppoch ner, till höger och vänster, blir till trappo, byte av underlag etc Heinz gjorde det helt själv (jag stod kvar i ena änden och hade en figge utlagd i den andra), men han tyckte det var läskigt - det märktes på den mängd pruttar som han lade av under tiden han tog sig fram! Eller så passade han bara på.... Det var ju ändå en rökdykar-gång!! ;-)

Vid 12.30 avslutades lägret och det var bara att "knö" in sig i bilen igen för sisådär 7-8 timmars bilresa hem. Skönt med sällskap och att man kunde hjälpas åt att köra bil - passade på att sova en liten stund i baksätet!

Så var dåå RI-lägret slut (och jag ser fram emot nästa gång!)....

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Men oj! vilken helg!
Måste ha varit jättekul för såna hundfantaster!:-)

Anonym sa...

Fina bilder och tack för sällskapet
Nessie och Ann-Marie