måndag 20 september 2010

Traktorkurs!


Har varit på en 3 dagars kurs för att lära mig lite mer om traktorer. Har ju aldrig varit vidare intresserad utan hållit mig till djuren, men nu tänkte jag allt lära mig lite mer.... Vi hade dock ingen tur med vädret för det regnade i princip hela tiden (som synes på kortet)!


Ja, nu har jag i alla fall pillat runt i traktormotorn och fått lära mig den veckovisa servicen som man tydligen ska ge traktorerna. Det var ett fasligt smörjande med fettsprutor på en hel drös med fettnipplar....! Jag prövade även att köra med Volvon ovan och den vart genast min favorit! Den viker sig i midjan när man svänger och det kändes precis som att få köra truck igen! Fast i betydligt större skala, förstås.... ;-)

Praktiserade med att använda diverse hydraul-hjälpmedel både framtill och baktill....

Eftersom vi befann oss på naturbruksgymnasiet utanför Reftele - dvs inte långt från Ullared - så hanns det även med ett besök på Gekås. Såg dock inte till Morgan (som är den ende jag tror mig kunna känna igen efter att ha sett dokusåpan en gång). Det jag däremot såg var.... 1 kilo belgisk choklad för 49 kronor!!!!! Det slog jag givetvis till på! I övrigt var jag synnerligen restriktiv eftersom jag skulle åka tåg (med 3 byten) hem och ville inte släpa på för mycket grejer.... Men hundleksaker blev det ett par stycken!

1 kommentar:

Skogsmor sa...

1kg choklad.....till det låga priset kanske det är nåt surrogat?!?
Varför ska man lära sig "mer om traktorer"? Det är väl bättre bönderna tar hand om dem....
Puss till voffsarna och dig!