måndag 24 maj 2010

Helg med bröllops-bestyr

Som tidigare nämnts i bloggen så var det alltså dags för en tripp till Gotland och Fårö i helgen för att gå på bröllop. Gotland är verkligen härligt.... Man blir så glad när man svänger av färjan, kör någon kilometer, stannar för att rasta hundarna och genast möts av en bedårande utsikt.....


Heinz har inte varit på Gotland sedan han var valp så han hade många ställen att pinka på......Färden gick dock raskt vidare till Fårö, dit vi anlände runt sex på kvällen. Som namnet antyder finns det gott om får - och fårhus - på Fårö. Fina är de också!Vår egen lilla stuga var helt ok den med.... Trots sin ringa storlek! Och det bästa var att det var krypavstånd till lokalen där festen ägde rum!


Vi bodde på Sudersand. Eftersom det inte var badsäsong tog jag doggzen med mig ner till stranden - om var helt öde - och lät dem springa fritt.

Heinz njuter av sanden på Sudersand....

Undrar om de har lika mycket stenmurar på Fårö som på Öland? Många är det i alla fall....


Eftersom bröllopet skulle vara på lördageftermiddagen så hade vi dagen på oss att besöka lite turistattraktioner. Den flitige läsaren av bloggen känner kanske igen bilderna, men men.. Det var härligt att återse t e x fiskeläget Langhammar (ovan).


Axa strosar runt i ett öde Langhammar. Det är så härligt att turista den här tiden på året - man får ha det mesta för sig självt!


Uffe och doggzen i ett raukfält.


Raukar, raukar, raukar....


Heinz klättrar i raukarna....


Hundarna for runt och njöt av promenaden de också och det var ju bra - ville ha dem trötta till kvällen......
Oj vad glad jag blev när jag fick syn på en säl!!!

Axa spanar in sälen som låg och solade sig utanför raukområdet.


Häftigt landskap.............


Jag och Uffe på stranden i Sudersand - finklädda bröllopet till ära! :-)

Bröllopsparet ville vigas nere på stranden med utsikt över havet. Vilken tur att solen sken!!! På söndagen vaknade vi nämligen av att det ösregnade.... Och sedan var det mulet och kallt hela dagen, men lördagen bjöd - som synes - på solsken.

Söndag förmiddag: rastning av hund på Ullahau! Ullahau är en stor, hästskoformad sanddyn. Som mest höjer sig dynen drygt 15 m över omgivningen.


Hundpromenad på Ullahau

Gräsbevuxen sanddyn på Ullahau.

Vi hade bokat hundhytter på färjan och det var jätteskönt att bara släppa hundarna lösa, läsa, sova etc Hundarna var också ganska mosiga efter en intensiv helg.

Heinz och husse myser i egen "kuppe"!


Sedan somnade Lill-Hasse in och sov som en stock på husses byxor!

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Tack för den resan!!!!!!
Kul att se:-)
Men ojojoj vilken liiiiten brud!?
Eller stooor brudgum?!
Ni var tjusiga:-)
Och voffsen är som vanligt:-))))