måndag 10 maj 2010

Hästkörning

Som tidigare nämnt så kombinerades mjölkningen med att få gå en kurs för Thomas Sjöberg på bilden ovan) i hästkörning! Thomas har kommit 5:a i VM och även vunnit SM-guld så det var ingen dålig lärare man fick..


Globen nästa...? ;-) Fick i alla fall pröva på en enkel liten bana med koner och bollar uppe på konerna som man inte fick välta ner.....Det var gör-skoj att få "fin-köra" lite. Jag tror det är 10 år sedan jag körde häst sist.... Usch vad åren går fort! :-(

Det var ju en period av mitt liv som jag trodde jag skulle leva på att köra häst....

Fast då såg det förstås ut så här när jag körde! En viss skillnad.... *s*
Vi på kursen fick även pröva på att ratta ett fyrspann! Det var en mäktig upplevelse att få styra 4 hästar samtidigt.... Förvisso bara i skritt men det var nog lika bra det! När man satt på kuskbocken så kändes det som vääääldigt långt fram till de främsta hästarna och hela ekipaget kändes så stort och långt att man verkligen fick planera sin körväg - man hade ju lite svängradie!
Tyvärr tog jag inte ett enda kort på det hela då jag lyckats göra en riktig klant-grej.... På morgonen innan vi drog iväg till hästanläggningen så stoppade jag ner handen i handväskan och halade upp kameran som jag stoppade i jackfickan. När jag sedan ville ta kort på det tjusiga fyrspannet så stoppade jag handen i fickan och halade upp..... min plånbok!!! Jag hade inte märkt att jag tagit fel! På förmiddagsfikat så skulle en av tjejerna på kursen tillbaka till stället där vi var inkvarterade, vilket jag tyckte var perfekt - då kunde ju hon ta med sig min kamera tillbaka? Jodå, visst skulle hon det. Efter att hon kommit tillbaka så gav hon mig.... min mobil! Och min 6 år gamla mobiltelefon är det inte ens lönt att försöka fotografera med.... Så därför blev det inga kort den dagen fyrspannet var.... Givetvis var det denna dag som var mest späckad med upplevelser eftersom det även var "stort hallå" på Dingle Naturbruksgymnasium med betessläpp på deras kor, visning av en massa gulliga djur OCH en traktorkonsert! Vi åkte dit och tittade på det vid lunchen. Och inte ett enda kort har jag.... Surt värre! Förhoppningsvis kan jag snika åt mig några kort från andra som var med på kursen i fråga.... Hoppas!
Vad en traktorkonsert är? Det visste inte jag heller innan denna dag.... Det var i alla fall en drös med traktorer som varvade sina motorer, roterade sina borstar för gatusopning, dunkade med skopan i asfalten, tutade m.m och skapade på så vis en "konsert".
:-D

1 kommentar:

Skogsmor sa...

.....å här har man gått å drömt i hela sitt liv, om att få gå på traktorkonsert! Så får man inte ens se några kort....*s*
Du ser ganska hemtam ut med tömmar i handen!:-) Välte du några koner? Låg alla bollar kvar? Var du bäst i klassen?