fredag 4 december 2009

Edinburgh dag 3, Holyrood park, Arthur's seat och Salisbury crags

Det går inte att missa Edinburghs högsta punkt (Arthur's seat i Holyrood park) och de branta klipporna som kallas Salisbury crags när man vandrar omkring i Edinburgh och jag visste direkt att jag måste ta en utflykt till stadens största park - Holyrood Park..... Sagt och gjort - jag klev upp och åt frukost kl 07.00 på morgonen och drog iväg så fort det började ljusna medan Uffa stannade på hotellrummet. Han är inte lika road av att vandra som jag och tyckte det räckte att springa runt inne i staden..... Holyrood Park var verkligen en jättefin park...... Är mycket glad att jag tog mig iväg och vandrade runt ett par timmar här!

Salisbury crags skjuter ut från Arthur´s seat och är en 46 meter hög och jag-vet-inte-hur-lång klippa. Nedanför klippan är det sedan en ytterligare något hundratal meter (?) lång, brant slänt innan marken planar ut.... Det är - förståeligt nog - mycket populärt att klättra på klippan, men det var inga som gjorde det när jag var där.

Holyroos Park och med hamnen i Leith i bakgrunden.

Solen sken och man hade både Edinburgh och den skotska landsbygden vid sina fötter - kan det vara en bättre semester? Fast jag saknade mina hundar.... Men å´ andra sidan var det bra att de inte var med för de skulle säkert trilla över kanten, eller nå´t annat dumt!

Edinburgh castle skymtar i fjärran.

Holyrood Park.... Arthur's seat syns till höger i bild.

Solen sken, himlen var blå...... Här kunde jag ha stannat betydligt längre, men kände att jag måste tillbaka till hotellet också. Idag skulle vi besöka slottsområdet!

Kommentarer överflödiga.....

Calton Hill - där vi var igår - badar i solskenet.

Del av parken.

På väg till/från Holyrood Park.Utsikten från Salisbury crags var fantastisk! :-)

2 kommentarer:

Skogsmor sa...

Å, så många vackra bilder! Och filmer! Det fanns visst en hel del att se & göra i Edinburgh!? Hoppas ni blev nöjda och hade en bra 5-års-jubileum-resa:-) Grattis till varandra!:-))
Och tack för visningen - mycket trevligt!

Anita sa...

Grattis från mig också, varför har du inte berättat????????? Du är bara så superduktig och skriver och sätter in bilder på din blog, alltid kul att läsa, då jag hinner.
Längtar själv att åka över, blir ingen tur i år, eftersom det blir en liten valp istället.
Tack för meddelandet betr. "korven" :-),denna gång var du snabb. :-)