fredag 4 december 2009

Edinburgh dag 1, the Oxford pub ;-)

I måndags - som var en mycket dimmig sådan, så drog jag och Uffe iväg på vår Edinburgh-resa för att fira vår 5:e bröllopsdag. Det är ju inte bara att hoppa på flyget och dra utan först ska man ju fara runt och placera ut djuren..... ;-) Så det blev en ganska lång och flackig resa ned till Skavstas flygplats. Att det blev Edinburgh var för att vi gick in och tittade på vilka städer Ryanair flög till och så bestämde vi oss för den som verkade intressantast och då blev det just Edinburgh.

Väl framme på Skavsta. Incheckad och klar, väntandes vid gaten..... Skönt att sätta sig ner, veta att alla djur är utauktionerade och väskor inlämnade...... Nu kan semestern börja!

Vi kom fram till Edinburgh vid halv nio på kvällen. Det var en klar kväll så man kunde se Skottlands alla lysen när vi kom inflygande...

Efter att ha checkat in på vårt hotell som låg precis mitt i smeten med gångavstånd till det mesta, så gick vi ut till "the Oxford pub" som alla som har läst Ian Rankins böcker om Rebus känner till.... Eller sett tv-serien om Rebus..... Puben var ett riktigt gammalt ölschapp där nog inget blivit renoverat eller utbytt på 30 år...... När vi var där så var det inte särskilt många turister där, men väl en massa studenter (vad det verkade som).

Rummet på Ramada hotell var inte stort eller vackert men vi hade inga planer på att spendera så mycket tid där. Och sängarna var jättebra, så vi sov som stockar! Och det är ju huvudsaken! :-D Förutom sängarna och det centrala läget så stannade också flygbussen precis utanför hotellentrén! Kunde det bli bättre?
To be continued...... ;-)

Inga kommentarer: