måndag 24 augusti 2009

Update: torsd - lörd..... Jobbresor, lydnadsträning, spårträning, sightseeing i Västra Götaland, valpgos m.m.

I tisdags kväll bar det av till Örebro eftersom jag hade jobb att göra utanför den nämnda staden och det skulle börja klockan 6 på onsdagsmorgonen.... Hade ingen lust att fara hemifrån ca 03.30 på natten, så då övernattade jag vid Eurostop. Den här gången fick Axa följa med matte och på hotell! Vid lunchtid på onsdagen så var jag vid köpcentret i Marieberg utanför Örebro, så då var jag ju "tvungen" att låta Axa gå fram och träffa elefanten som de har ställt upp där. Axa var måttligt imponerad...

Efter Örebro så for jag upp till Horndal för att övernatta på vandrarhemmet där eftersom jag behövde befinna strax utanför Horndal kl 0500 på torsdagmorgonen. Det var lite drygt att gå upp kl 0400, men hellre det än 0300.... Mellan Horndal och Örebro stannade jag för att rasta Axa vid en sjö och vi blev underhållna med vattenskidåkning och någon våghalsig typ som hoppade över hinder - Axa tyckte det var rätt fascinerande att titta på honom. Undrar vad hon tänkte på då...? "Människor är galna"?

På väg hem från horndal stannade jag vid ett sandtag som jag känner till och släppte Axa lös. Hon var riktigt smidig och skuttade omkring ganska så bra på sina stela ben. Hon till och med ägnade sig åt stretching... Eller om det är yoga? Kanske ber hon en bön?

På fredagen hade jag tagit ut semester och bilade nertill Lidköping där jag och Freddie genast drog igång med hundträningen ute på Lidköpings BK.... Freddie gick ut spår åt Heinz och i liggtiden tränade vi lydnad. På kortet ovan är det Freddie och Aqua som kör framåtsändande. Heinz spårade jätteduktigt så det kändes ju bra.....
Efter lite kräft- och räkätande på kvällen så var det bums i säng för att nästa morgon dra till Skara BK för samma koncept: spår och lydnadsträning.

När vi tränat klart på Skara BK och ätit lunch så åkte vi ut till Hornborgasjön (ovan). Jag såg inte en enda trana, men det var ändå kul att få se var det är som alla tranor samlas någonstans.... Någon gång kanske man kan ta sig dit medan det är fullt med tranor där - det vore ju en upplevelse.

Inga tranor, men väl en massa kajor (?) längs telefonledningarna.... Känns som att hösten snart är här.....

Vi åkte hem till Annika med Diezel och blev bjudna på jättesmarrig morotstårta och det bästa av allt var att få gosa med en valp!!! Annikas mamma hade en bedårande boxertös hemma.... De är ju så vansinnigt söta när de är små..... Fast valptänderna är vassa, förstås....

Sicken sötnos! :-)
Efter att ha varit hos Annika var det dags för nästa träningspass - den här gången åkte vi till Tomtens BK och körde lydnad. Vi kände oss riktigt duktiga och nöjda efter det träningspasset..... Så därefter vände vi tillbaka till Lidköping igen.

Man måste ju turista allt man kan när man ändå är ute i landet och far, så vi stannade i Varnhem på vägen hem. Varnhems klosterkyrka på bilden ovan.

Resterna av Varnhems kloster (grundat 1148). Här skulle Arn ha suttit, enligt Guillou, medan Cecilia hamnade i Gudhem.


Fin utsikt hade han i alla fall.... Arn. ;-)

Ottilia var lite trött och kinkig första kvällen, men under helgens lopp så blev hon och Heinz vänner igen.
De är så söta ihop!
På söndagen tränade vi sök, men det tar jag i ett eget blogginägg annars blir det så himla långt......

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Tack för den uppdateringen!
Du håller verkligen igång....

Den sista bilden är ju helt underbar!!!!