söndag 20 juli 2008

På besök i Skogen

Har varit och hälsat på föräldrarna ute i Skogen i ett par dagar. Nä, det är inte deras flotta våning som visas på bild ovan utan Taxinge-Näsby slott som jag åkte på utflykt till en utav dagarna. Egentligen åkte jag dit två dagar på raken, men ena dagen var jag bara där i några ynka minuter eftersom regnet brakade lös ovanför våra huvuden...

Taxinge-Näsby slott ligger urtjusigt alldeles vid Mälaren (vid Gripsholmsviken). Slottet var (tydligen) inspelningsplats för Ingmar Bergmans film "Viskningar och Rop" som hade premiär 1972.

Ovan är en bild på en del av trädgården. På somrarna brukar de anordna teater ibland i trädgården. I alla fall gjorde de det förr och jag har bland annat sett Fröken Julie spelas här. Taxinge-Näsby har en egen hemsida för de intresserade: http://www.taxingeslott.se/


De har också grisar - till Heinz stora förvåning! Han tyckte först de var jätteläskiga, men sedan vart han helkär i grisarna (!) och ville knappt gå där i från!

Heinz tyckte - som synes - att grisar var trevliga djur.... Det gjorde inte Axa - hon såg bara julskinkor för sin inre syn och snålvattnet rann i mungiporna på henne..... Så hon fick ligga platsliggning en bit bort och stirra lystet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Myspys i Skogen!
Hasse är ju för gullig!:-))