onsdag 1 juni 2016

Kickbike, våtdräkt och apporteringsträning!

Var ute och körde en vända med hundarna med kickbiken vid 7 på morgonen innan värmen slår till.... Hetzer var helt vild och tyckte det var skitkul varvid Bison blev helt förskräckt och ville bara springa fot..... Så till slut fick jag knäppa loss Hetzer så hon fick springa långt före, och först då vågade Bison kliva fram och dra... Men kul att Hetzer var så sugen! Det var hon verkligen inte till en början, men nu jäklar! :-) Synd bara att Bison blir så tramsig och inte törs ta i springa bredvid Hetzer.... Får skaffa mig en dubbelt så lång draglina, så att de springer som på led (med Hetzer först) - då kanske hon törs ta i?

Nu har min beställda våtdräkt anlänt! På fredag blir det bad! Tja, ambitionen är att inte hamna i vattnet men men.... Paddelkurs med hund står på agendan! Tror det här blir jättebra.... Var ute ikväll en sväng med Bison och Hetzer vid en liten sjö och det var ett fantastiskt väder - tänk om jag hade haft en SUP-bräda? Längtar redan.... Just att det är något man kan hantera helt på egen hand och som man kan få in i bilen.... Tror det här kommer bli fantastiskt bra!


Ikväll var jag ut med Claudia igen och körde apporteringsträning. Bison fick pröva en stor, tung och bylsig dummy! Det tog några skick, men hon börjar fatta att hon måste hålla i mitten....


Sedan tränade vi på att gå i vatten där det är vass och massa "skit" i vägen. Lite tramsig var hon allt till en början, men sedan var det som att hon inte gjort något annat.


Apporteringsobjekt.
 

Simcha har hittat en pippi och avlämnar fint!

Imorgon blir det ingen apportering för då är det IPO-R kurs igen! ;-)

Inga kommentarer: