onsdag 8 juni 2016

Stand Up Paddling (SUP) med Bison! Samt Upplandsleden och Ytterkvarn....

Igår (tisdag) passade jag på att äta lunch (läs: medhavd smörgås) vid rastplatsen i Ytterkvarn. Rastplatsen ligger alldeles vid Skattmansöån. Här finns spår efter både kvarnhjul och järnhammare som tidigare utnyttjat åns vattenkraft. Som mest fanns ett femtontal olika byggnader och det rådde liv och rörelse på platsen under kanske mer än 400 år.
 
Bison var ner och klafsade runt i det grunda vattnet medan Hetzer nogsamt höll sig till stenarna och förstod inte alls varför matte ville gå just här? Det stänkte ju från vattenfallet! Usch!

Ytterkvarn ligger mitt i ett naturreservat. På 1700-talet låg här ett blomstrande järnbruk och rester efter detta finns kvar vid rastplatsen intill Skattmansöån. Det mest framträdande vid Ytterkvarn är stenbron över ån.

En kort film från Ytterkvarn!


Upplandsleden passerar Ytterkvarn, så jag passade på att följa den en kort bit för att rasta hundarna innan det var dags att jobba igen!

På kvällen for jag in till Uppsala för del 2 av min och Bisons paddel-kurs! Den här gången skulle vi paddla i Fyrisån alldeles söder om centrum, där alla husbåtar ligger förtöjda.

Det gick över förväntan och jag trillade inte i en enda gång! Jag stod mestadels på knä, men det hände även att jag stod upp! Bison är fantastiskt duktig - nu betalar det sig verkligen att jag lagt mycket tid på passivitetsträning..... För så fort hon rör sig så börjar ju hela brädan vingla.... ;-) Det var riktigt mysig att paddla omkring alldeles söder om Islandsfallet och det var en jättefin, varm försommarkväll..... Ser fram emot nästa kurstillfälle! :-)

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Så fina bilder och vilket vackert ställe att rasta på!
Tack för infon!
Ser att du redan har övergett våtdräkten...... ;)