torsdag 26 juli 2012

Highway 12 och resten av vägen till Colorado

Jag drog tidigt som tusan på morgonen den 10:e till Colorado. Solen hade inte ens stigit upp! .-)

Jag tog vägen via Highway 12. Det skulle ge mig en längre resväg, men jag ville se Highway 12 som är en s.k. "scenic byway".

Delar av vägen skymtar till höger i bild....

Kändes lite som att åka på kalfjället! ;-)

Rast och vila (och fotografering av lustig stenformation)!

Mera Highway 12!

En riktig "road-trip". Highway 12 är ca 20 mil lång. Kan säga att resan till Otis, Colorado tog precis hela dagen!

Obligatoriskt poseringskort.... Svårt att ta bilder på ett så storslaget landskap. Allt blir så litet och futtigt och platt på bilderna, men det var en hel del fantastiska vyer längs med vägen så jag är glad att jag fått se dem! Får leva på minnet.

Bevattning! Enda anledningen till att något kan se grönt ut här..... Det är snustorrt och har inte regnat på typ 40 dagar och det är konstant mellan 30 och 40 grader under dagen....

Ngn som vet vad det är för fågel, tro?

Lite utsiktsbilder.... Svårt att fota när kontrasterna är så stora från det gröna till de vitaktiga bergen i bakgrunden.... Och soldis ovanpå det!

Men ni kanske kan ana hur storslagen vyn är....

Chipmunks finns överallt. Oftast helt oskygga. Jag har gått från att tycka att de är söta till att anse dem irriterande.... ;-)

Helt plötsligt kom en några anguskor och tyckte vägbanan var ett bra ställe att beta på?


Efter att ha lämnat Hwy 12 så bredde den "riktiga öknen" ut sig......
Mil efter mil med bara enstaka bilmöten. Spikraka (trista) vägar och inte en bensinstation i sikte på lååååång tid. Tur att jag hade tankat ordentligt innan!

Varmt så att asfalten kokar!

Från öken till berg.... The Rockies! Här gällde det att ha koll på att bromsarna fungerade!

Och det fanns iordningsställda ramper utifall lastbilarnas bromsar slutade att funka!

itvis flöt Colorado river längs med vägen...

Colorado river

Lika abrupt som Rocky Mountains dök upp, lika abrupt bredde prärien ut sig efter att jag passerat bergen. Milsvid sikt över oändliga gräs- och åkermarker, ända bort till horisonten!

Western kingbird

Till slut var jag i alla fall framme hos Ann i Otis, nära gränsen till Kansas!

Ann har en liten farm där hon bor med sina 10 labradorer, 6 hästar, 1 oxe, 10 ankor och 2 kalkoner. Samt ett antal katter, förstås!

Jenner´s run heter stället och det är döpt efter en av hennes labradorer. Jenner var vid Anns sida under hela 9/11:th när de var inkallade för att leta efter döda och levande i rasmassorna.

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Men nog känner jag att perspektivet svindlar när jag tittar nog länge på fotona! Det måste vara rent otroligt i verkligheten!
Och ja......det där med att ha tanken full med bränsle minns jag!:-) Och ändå var vi i Florida så det går inte riktigt att jämföra. Men även där fanns lååååånga raka vägar utan mackar:-)