söndag 18 december 2011

Semester i Sharm el sheik och hästridning i öknen.

Tillbringade förra veckan i solen och värmen i Sharm El Sheik. Dock undslapp man inte att julen är på intågande.... Direkt i receptionen möttes man av en gigantisk julgran (den måste vara importerad!) och det spelades julmusik från morgon till kväll....

Vi åkte ner för att slappa, sola och läs böcker etc i en vecka men någon utflykt måste man ju också göra.... Så jag red häst och fyrhjuling i öknen.
Jag valde att rida ut i mörkret och få beskåda soluppgången i öknen och det blev KANON-bra! Främst eftersom ingen annan turist orkade upp så tidigt så jag fick en guide helt för mig själv. Han var jättetrevlig, hette Friday (not Monday!!) och berättade om hur de hade 300 hästar i sitt stall i Kairo (de hade bara en liten filial i Sharm) och hur de tävlade med hästarna i långdistans.

 Det vimlar av hundar i öknen! Och de kom rusande mot oss så fort vi passerade något beduin-läger och skällde efter noter. Dock var de lite småfega (tack och lov) så de skällde bara på håll och sedan sprang de sniffande efter hästarna för att se var vi tog vägen.... Tills de kom för nära nästa beduinläger, då vände de hemåt igen och nästa gäng med hundar tog över rollen! De lever nog ett hårt men fritt liv, dessa hundar. En hund följde med oss för länge på turen och blev attackerad av ett gäng hundar. Turligt för henne så stack de andra hundarna iväg när Friday red rakt emot dem, skrek och smällde med ridpiskan.

Förföljda av hundar....


Att passera ett beduin-läger... Här hade de dock bara 2 hundar så hundarna som redan följde oss vågade vara kvar....
Solen på väg upp...

Uppe!

Jag och "min" häst - Zara!

Del av hotellområdet.

Klassisk semesterbild tagen nere på hotellets privata strand.

1 kommentar:

Skogsmor sa...

Kul!!!!!!!!!
Hoppas du har ännu mer kort att visa i julhelgen!